“Victoria”, de Sebastian Schipper

Fitxa de Victoria (Victoria)

Direcció: Sebastian Schipper. Guió: Sebastian Schipper, Olivia Neergaard-Holm, Eike Schulz. Producció: MonkeyBoy (Berlín, Alemanya), Deutschfilm (Berlín, Alemanya), Radical Media (Berlín, Alemanya). Coproducció: WDR/Arte (Colònia, Alemanya). Durada: 2h00.

Repartiment: Laia Costa (Victoria), Frederick Lau (Sonne), Franz Rogowski (Boxer), Burak Yigit (Blinker), Max Mauff (Fuß), André M. Hennicke (Andi), Anna Lena Klenke (mare jove), Eike Schulz (taverner).

Sinopsi:  La Victoria, una noia madrilenya, ronda per Berlín. Al defora d’un club topa amb quatre xicots berlinesos que es presenten com Sonne, Boxer, Blinker i Fuß. De seguida es posen a xerrar i li prometen passar-s’ho d’allò més bé i ensenyar-li la cara real de la ciutat. En Sonne i la Victoria s’agraden i se separen del grup a la primera oportunitat que se’ls presenta. Però el seu flirt queda grollerament interromput per la reaparició dels altres, que no tenen gens de ganes de donar la nit per acabada. Hi ha un vell deute que han de saldar aquella nit. I com que un d’ells va massa borratxo, decideixen que sigui Victoria, de tots, qui condueixi. El que ha començat com un joc, de sobte esdevé mortalment seriós.

VictoriaNota del director: Aquesta pel·lícula no és una pel·lícula; no es tracta d’un robatori a un banc. És l’atracament a un banc. Va ser rodada en una sola presa. Dues hores i catorze minuts. No hi ha talls. No hi ha trucs barats. Ni tampoc n’hi ha de més cars tampoc. Només un únic pla. El 27 d’abril de 2014, a quarts de cinc de la matinada, vam començar en un club que havíem construït nosaltres mateixos (per tenir-lo a la vora de les altres localitzacions), i després de 2 hores i 14 minuts -després d’haver corregut, caminat, passejat i pujat per 22 localitzacions, amb més de 150 extres menats per 6 directors adjunts i 7 actors seguits successivament per 3 equips de so, vam arribar a les  a 06.54h. El sol anava sortint i pujant lentament mentre filmàvem, i Laia Costa finalment es va allunyar del nostre director de fotografia, que semblava que acabava de córrer una marató. Bé, l’acabava de córrer. Tots l’acabàvem de córrer.

Victoria(4)Vendes internacionals: The Match Factory*. Distribuïdores: pendent. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Imdb (ang).

Festival de Berlín 2015

Competició

Victoria

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Berlín 2015: Premi a la Fotografia (ex-aequo) | Altres premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: pendent.

SebastianSchipperDirectorSebastian Schipper (Hannover, 08.05.1968). Als 16 anys va incorporar-se a un primer grup teatral. Just acabada la formació reglada, va estudiar Teatre a l’ Otto Falckenberg School de Múnic i tot seguit va entrar a treballar al Munich Kammerspiele. Aviat començà la seva dilatada carrera d’actor en què se’l coneix especialment per títols com Corre, Lola Corre i 3, de Tom Tykwer -cineasta amb qui ha treballat en diverses ocasions i que li va produir el seu debut com a director amb el llargmetratge Absolute Giganten (1999)- i Die Nacht singt ihre Lieder, de Romuald Karmakar (2004). La seva trajectòria al darrere la càmera, de guionista i director va començar uns anys abans, amb els seus curtmetratges i, des de 1999 ha donat de si quatre pel·lícules. A més de l'”opera prima”,  A Friend of Mine (Ein Freund von mir), amb Daniel Brühl i Jürgen Vogel; Sometime in August (Mitte Ende August), adaptació de Les afinitats electives, de Goethe, amb Marie Bäumer i Milan Peschel, i Victoria,  que ha produït MonkeyBoy, creada per Schipper i Jan dressler el 2013.

Extracte de la seva filmografia com a director: Absolute Giganten (1999), A Friend of Mine (2004); Sometime in August (2008), Victoria (2015)

Foto de capçalera: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski. © Senator Film Verleih.  Gentilesa del Festival de Berlín. Fotos de l’apunt: 1a) Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski.© Senator Film Verleih.  Gentilesa del Festival de Berlín. 2a) Frederick Lau, Laia Costa. © Senator Film Verleih.  Gentilesa del Festival de Berlín. Foto del director: © Annika Nagel. Gentilesa del Festival de Berlín.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *