“Ixcanul Volcano”, de Jayro Bustamante (Berlín 2015)

Fitxa de Ixcanul Volcano (Ixcanul)

Direcció: Jayro Bustamante. Guió: Jayro Bustamante. Producció: La Casa de Producción (Ciudad de Guatemala, Guatemala), Tu vas Voir (París, França). Durada: 1h30.

Repartiment: María Mercedes Coroy (María), María Telón (Juana), Manuel Antún (Manuel), Justo Lorenzo (Ignacio), Marvin Coroy (El Pepe), Leo Antún (líder espiritual)..

Sinopsi: La María, Un noia maia de 17 anys, viu a la falda d’un volcà actiu de Guatemala. Li han arreglat un matrimoni. Tot i que la Maria es deleix per poder veure la “gran ciutat”, la seva condició de dona indígena no li permet canviar el seu destí. És més endavant, que una complicació l’obliga a sortir al món modern. Li salva la vida, però a un preu massa alt.

Ixcanul(2)Vendes internacionals: Film Factory Entertainment. Distribuïdores: pendent. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Imdb (ang) | Cineuropa (fr | ang. | esp. | it).

Festival de Berlín 2015

Competició

Ixcanul Volcano

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Berlín 2015: Premi Alfred Bauer a un film que obre perspectives | Altres premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: pendent.

JayroBustamanteDirector: Jayro Bustamante (Guatemala, 1977). Va créixer a la regió guatemalquenca dels Kaqchikel Maya, Estudià Comunicació a la Universitat de San Carlos de Guatemala. Començà l’activitat dirigint espots per a l’agència Ogilvy & Matter. I seguí estudiant Direcció Cinematogràfica a París (Conservatori de Cinema Francès) i Guionatge a Roma (Centre Experimental de Cinematografia). El 2006 realitza el seu primer curtmetratge, Todo es cuestión de trapos. El 2009, a Panajachel, i amb Marina Peralta, va crear La Casa de Producción, en què  ha produït la gran part del que ha fet fins ara -bàsicament curtmetratges i algun documental-. Debuta en el llargmetratge amb Ixcanul Volcano (2015).

Extracte de filmografia: Ixcanul Volcano (2015).

Foto de capçalera: María Telón, María Mercedes Coroy. © La Casa de Producción. Gentilesa del Festival de Berlín. Prohibida la reproducció a les xarxes socials. Foto de l’apunt: María Telón. © La Casa de Producción. Gentilesa del Festival de Berlín. Prohibida la reproducció a les xarxes socials. Foto del director: © Jayro Bustamante. Gentilesa del Festival de Berlín. Prohibida la reproducció a les xarxes socials.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *