Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de febrer de 2015
3 comentaris

“45 anys”, d’Andrew Haigh (Berlín 2015)

Fitxa de 45 anys (45 years)

Direcció: Andrew Haigh. Guió: Andrew Haigh, adaptació del conte In Another Country, de David Constantine. Producció: The Bureau (Londres, Anglaterra). Durada: 1h33.

Repartiment: Charlotte Rampling (Kate Mercer), Tom Courtenay (Geoff Mercer), Geraldine James (Lena), Dolly Wells (Sally), David Sibley (George), Sam Alexander (Chris, el carter), Richard Cunningham (Mr. Watkins), Rufus Wright (Jake), Hannah Chalmers (agent de viatges), Camille Ucan (cambrera del cafè).

Sinopsi: Queda només una setmana per a celebrar el 45è aniversari del casament de la Kate Mercer (Charlotte Rampling) i la planificació de la festa va bé. Però arriba una carta del seu marit. Han trobat el cos de qui va ser el seu primer amor, congelat i conservat a la glaceres dels Alps suïssos. De moment, la festa es manté, cinc dies més tard potser no hi haurà cap matrimoni a celebrar.

45AnysVendes internacionals: The Match Factory*. Distribuïdores: pendent. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Imdb | Andrew Haigh Web | British Council | Variety.

Festival de Berlín 2015

Competició

45 anys

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Berlín 2015: Millor Actriu -Charlotte Rampling- i Millor Actor -Tom Courtenay- | Altres Premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: pendent.

AndrewHaighDirector: Andrew Haigh (Harrogate, Anglaterra, 1973). Va començar la carrera treballant al departament de muntatge cinematogràfic de pel·lícules com Gladiator o Black Hawk Down. El 2003 va realitzar el seu primer curtmetratge, Oil, ja de temàtica homosexual, en què el protagonista reflexiona sobre una relació fallida. Després de dirigir tres altres curts, el 2009 va debutar amb el llarg Greek Pete, crònica d’un any a la vida d’un prostitut gai, seleccionada a molts certamens internacionals de l’especialitat.  L’èxit internacional de debò, Haigh el va tenir tanmateix amb la seva segona pel·lícula, Weekend, la inesperada història d’amor entre dos homes durant 48 hores, en el que havia de ser tan sols l’aventura d’una nit; premi del públic al SXSW, premiada per la crítica londinenca i als BIFA del cinema independent britànic, seleccionada als festivals de Londres, Rotterdam i, per descomptat, als més selectes certamens de l’especialitat. Des de 2014, produeix la sèrie televisiva de l’HBO Looking  -i en dirigeix alguns capítols-, sobre la vida i els amors de tres amics  al San Francisco d’avui en dia.

Extracte de filmografia: Greek Pete (2009), Weekend (2012), 45 anys (2015).

Foto de capçalera: Charlotte Rampling. © 45 Years Film Ltd.

Foto de l’apunt: Tom Courtenay i Charlotte Rampling. Autora: Agatha A. Nitecka. © 45 Years Film Ltd. Gentilesa del Festival de Berlín.

Foto del director: Gentilesa del Festival de Berlín.

  1. Xavi Serra, diari Ara:

    (..) Haigh fa un estudi contundent i alhora subtil de les entranyes d’una parella i dels fantasmes que sorgeixen en una relació quan la confiança trontolla (..) Magnífic Tom Courtney i impressionant Charlotte Rampling (..) Un gran cineasta en les distàncies curtes de la nuesa emocional

    (Crònica de Berlín, 07.02.2015: “Herzog es perd en el desert de Kidman”)

  2. Nando Salvà, diari El Periódico:

    (..) “El que Haigh aconsegueix aquí és gairebé miraculós: la subtilesa amb què deixa que la ronya surti gradualment de sota l’alfombra, i l’economia i l’honestedat amb què tracta les emocions dels personatges i tot el que es poden dir i el que no, convertirien des de ja “45 Years” en una seriosa candidata a l’Ós d’Or si no fos perquè Rampling ho és encara més a coronar-se com a millor actriu”

    (Crònica de Berlín, 07.02.2015: “Werner Herzog presenta el seu film més barroer i radical”)

  3. Álex Vicente, diari El País:

    (..) ” A la pel·lícula li falta complexitat dramàtica, però l’encerta quan descriu aquesta insuportable posada en escena que anomenem “felicitat conjugal””

    (Crònica de Berlín, 07.02.2015: “Kidman es perd al desert”)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!