“Ningú no vol la nit”, d’Isabel Coixet (Berlín 2015)

Fitxa de Ningú no vol la nit (Nobody Wants the Night | Nadie quiere la noche | Personne n’attend la nuit)

Direcció: Isabel Coixet. Guió: Miguel Barros. Fotografia: Jean-Claude Larrieu. Producció: Ariane Garoe (Les Palmes, Canàries), Mediapro (Barcelona, Catalunya). Coproducció: Neo Art Producciones (Barcelona, Catalunya), Noodles Production (París, França), One More Movie (Sofia, Bulgària). Durada: 1h58.

Repartiment: Juliette Binoche (Josephine Peary), Rinko Kikuchi (Allaka), Gabriel Byrne (Bram Trevor), Orto Ignatiussen (Ninq), Alberto Jo Lee (Odaq), Clarence Smith (Henson – Erzähler), Ben Temple (Frand), Matthew Salinger (Spalding), Reed Brody (Lucius), Ciro Miró (Njal).

Sinopsi:  Groenlàndia, 1908. Josephine Peary (Juliette Binoche), una dona noble i valenta deixa enrere la seva vida acomodada a Washington per anar a esperar el retorn del seu estimat marit, Robert Peary, de la somniada expedició al Pol Nord. En aquesta llarga i solitària espera, la seva vida toparà inesperadament amb la d’una dona inuit jove i bella, Allaka (Rinko Kikuchi). Juntes lluitaran per sobreviure i encarar aquesta llarga i gèlida espera sota les amenaçadores i esfereïdores condicions de l’eterna i fosca nit de l’hivern polar.

Vendes internacionals: Elle Driver. Distribuïdores: Wild Bunch. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Catalan Films (cat) |  Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr).

Festival de Berlín 2015

Competició

Ningú no vol la nit

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: Isabel Coixet inaugurarà la Berlinale 2015.

IsabelCoixetDirectora: Isabel Coixet (Sant Adrià del Besós, 09.04.1960). Extracte de filmografia: Massa vell per a morir jove (1989), Coses que no et vaig dir mai (1995), A los que aman (1998), Mi vida sin mi (2003), La vida secreta de les paraules (2005), Elegy (2008), Mapa dels sons de Tòquio (2009), Escuchando al juez Garzón (2010), Ayer no termina nunca (2013), Mi otro yo (2013), Ningú no vol la nit (2014).

Foto de capçalera: Juliette Binoche. © Leandro Betancor. Gentilesa del Festival de Berlín.

Foto de la directora: Gentilesa del Festival de Berlín.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *