Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 de gener de 2015
0 comentaris

“Boyhood” guanya la partida dels Globus d’Or a “Birdman”

Amb 3 Globus d’Or, Boyhood, de Richard Linklater, s’ha convertit en la guanyadora dels Globus d’Or que s’han lliurat aquesta matinada a Hollywood aquesta matinada. De fet, seguida ben de prop per Birdman, d’Alejandro G. Iñárritu i La teoria de tot, de James Marsch, amb dos guardons cadascuna.

Tanmateix, Boyhood s’ha endut el de Millor Pel·lícula Dramàtica, mentre que Birdman, que competia en l’apartat de Millor Pel·lícula Musical o Comèdia, ha vist com aquest premi se l’enduia El Gran Hotel Budapest, de Wes Anderson. Per acabar d’adobar, Richard Linklater ha estat considerat el Millor Director; mentre que Alejandro G. Iñárritu ha hagut de conformar-se amb el Globus d’Or compartit que han rebut els guionistes del seu film. Això sí, hi ha un cert empat en l’apartat interpretatiu: mentre Patricia Arquette ha estat premiada com a Millor Actriu en Paper Secundari, per BoyhoodMichael Keaton ho ha estat com a Millor Actor, per Birdman.

El fet que els Globus d’Or tinguin algunes categories desdoblades en Drama i Comèdia (o Musical) -Pel·lícula, Actor i Actriu-, fa que alguns dels nominats tinguin més possibilitats que no als Oscar -on no hi ha aquesta divisió, sinó categories úniques-. Agafem per exemple, el cas de Millor Actor. El guardonat com a Millor Intèrpret Masculí d’un Drama ha estat Eddie Redmayne, per La teoria de tot, de James Marsch; mentre que, com he dit, el Millor de Comèdia ha estat Michael Keaton: per quin dels dos es decantaran els acadèmics de Hollywood, quan s’hagin de quedar amb un de sol? Això sí, Eddie Redmayne compta amb el favor d’incorporar Stephen Hawking i la seva coneguda malaltia degenerativa; cosa que sempre és un “plus” en aquesta mena de guardons; com sens dubta ho és per a Julianne Moore, que s’ha endut el Globus a la Millor Actriu pel seu paper d’una professora a qui diagnostiquen una malaltia greu, a Still Alice, de Richard Glatzer i Wash Westmoreland. Per cert, l’altre Globus d’Or que s’ha endut La teoria de tot, de James Marsch, ha estat per a Jóhann Jóhannsson, com a compositor de la Banda Sonora Original.

L’altre trumfo que Birdman ha vist com se li esfumava ha estat la potent candidatura d’Edward Norton com a Millor Actor en Paper Secundari, premi que ha anat a parar a les mans de JK Simmons, per Fuetada (Whiplash), de Damien Chazelle; que així s’ha convertit, encara més, en un dur rival a batre en la cursa dels Oscar. I de mica en mica, Birdman ha passat de ser la favorita, amb 7 nominacions, a congriar només 2 premis; mentre que Boyhood n’ha arreplegats 3, dels 5 a què aspirava. Literalment, li ha guanyat la partida.

Una altra de les sorpreses de la nit ha estat el Globus d’Or a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa, que ha guanyat Leviatan, d’ Andrei Zviagintsev (producció russa), i no pas Ida, de Pawel Pawilkowski, que n’era la favorita, avalada per molts més premis.

Globus d’Or 2014. Els premis.

Pel·lícula Dramàtica: Boyhood, de Richard Linklater.

Pel·lícula Musical o Comèdia: El Gran Hotel Budapest, de Wes Anderson.

Direcció: Richard Linklater, per Boyhood.

Guió: Birdman, d’Alejandro G. Iñárritu.

Actor en Drama: Eddie Redmayne, per La teoria de tot, de James Marsch.

Actor en Comèdia o Musical: Amy Adams, per Big Eyes, de Tim Burton.

Actriu en Drama: Julianne Moore, per Still Alice, de Richard Glatzer i Wash Westmoreland.

Actriu en Comèdia o Musical: Michael Keaton, per Birdman, d’Alejandro G. Iñárritu

Actor en Paper Secundari: JK Simmons, per Fuetada (Whiplash), de Damien Chazelle.

Actriu en Paper Secundari: Patricia Arquette, per Boyhood, de Richard Linklater.

BSO: la música de La teoria de tot, de James Marsch.

Cançó: “Glory“, de Selma, d’Ava DuVernay.

Film d’Animació: How to Train Your Dragon 2, de Dean DeBlois.

Film de Parla No Anglesa: Leviatan, d’ Andrei Zviagintsev (producció russa)

Les nominacions prèvies: Les nominacions dels Globus d’Or confirmen les expectatives.

FOTO: Globus d’Or (HPFA®)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!