Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 de novembre de 2014
0 comentaris

Films internacionals nominats als ISA 2014

Les nominacions dels Independent Spirit Awards 2014 en la categoria “Films internacionals” resulten suggerents, especialment pensant en el pes que aquests títols ara destacats podran tenir en el reguitzell de guardons i nominacions que s’aniran anunciant les properes setmanes, especialment al món anglosaxó, pel que fa a produccions de països diferents als EUA.

ISA 2014. Films internacionals.

Força major (Turist | Force majeure), de Robert Oslund. Producció sueca. Amb Lisa Loven Kongsli, Johannes Bah Kuhnke, Kristofer Hivju, Brady Corbet. Sinopsi: Una família sueca és als Alps francesos, de vacances. Una allau els sacseja la pau aparent de què gaudien i deixa en evidència el pare de família, covard de mena, que pateix un atac de pànic.

Ida, de Pawel Pawlikowski. Producció italo-daneso-polonesa. Amb  Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Dawid Ogrodnik. Sinopsi: Polònia, 1962. L’Anna, bonica noia de divuit anys, s’està preparant per a convertir-se en monja al convent on ha viscut des que va quedar òrfena, de petita. S’assabenta que té un parent viu: una tia, germana de sa mare, anomenada Wanda, a qui ha de visitar abans de fer els vots.

Leviatan, d’Andreï Zvyagintsev. Producció russa. Amb Alexey Serebryakov, Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov. Sinopsi: En Kolia viu en una petita ciutat arran de la mar de Barentsz, al nord de Rússia. Mena un garatge que fa costat amb la casa on viu amb la Lylia, la seva jove dona, i en Romka, el fill que ha tingut d’un matrimoni anterior. El batlle de la ciutat, vol quedar-se el terreny d’en Kolia, la casa i el garatge. Té projectes…

Mommy, de Xavier Dolan. Producció quebequesa. Amb Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément. Sinopsi:  Una vídua monoparental ha de fer-se càrrec del fill, un adolescent molt problemàtic. Junts, miraran de superar la situació, especialment gràcies al suport inesperat de la misteriosa veïna del davant, Kyla.

Norte, la fi de la Història (Norte, Hangganan Ng Kasaysayan | Norte, the End of History | Norte, la fin de l’Histoire), de Lav Díaz. Producció filipina. Amb Archie Alemania, Angeli Bayani, Soliman Cruz. Sinopsi: Un intel·lectual frustrat per com van les coses, comet un crim, que el paga un home innocent a qui n’hi passa alguna de sorprenent quan és tancat a la presó.

Under the Skin, de Jonathan Glazer. Producció helvètico-anglesa. Amb Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay. Sinopsi: Una dona condueix una furgoneta per carreteres i carrers d’Escòcia, tot seduint homes solitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!