Danis Tanovic presenta a Sant Sebastià una nova denúncia contra les farmacèutiques

Quan encara sagnava la ferida per la Guerra de Bòsnia al món occidental, el cineasta Danis Tanovic (Zenica, Bòsnia, 20.02.1969), crescut a Sarajevo, va guanyar el Premi del Millor Guió a Canes amb l’estimable No man’s land, que acabaria guanyant també l’Òscar i el Globus d’Or a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa. Després ha dirigit fins a cinc títols més –L’infern (2005), Triage (2009), Cirkus Columbia (2010), La dona del drapaire (2013 i Tigers, que presenta avui a la competició de Sant Sebastià)-, amb els quals -fins ara, si més no- no ha aconseguit el ressó d’aquell seu primer llargmetratge.

Amb guió de Danis Tanovic i Andy Paterson, i protagonitzada pel famós actor indi Emraan Hashmi, a qui acompanyen, entre d’altres Geetanjali i Danny Huston, la pel·lícula té de protagonista un jove comercial del Pakistan (Hashmi), que ha quedat desolat en descobrir els efectes provocats per un medicament infantil que ha estat distribuint i decideix anar en contra de la multinacional que el fabrica.

Més informació: Imdb. Vendes internacionals: The Match Factory.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *