Anahí Berneri torna a Sant Sebastià amb Leonardo Sbaraglia i Celeste Cid

En Manuel (Leonardo Sbaraglia) i la Lucía (Celeste Cid) sembla que ja no recorden els desitjos i projectes que els unien. La idea de fer-se una casa nova esdevé un pla que sembla que els entusiasma. Imaginen i dibuixen els plànols d’una nova llar fora ciutat, a l’aire lliure: un indret per a evitar l’asfíxia i donar espai al seu fill. La convivència s’interromp, però, i cadascun d’ells se’n torna a cals seus pares, fins que s’acabi l’obra. Separats, la Lucía i en Manuel es retroben amb els propis desitjos i alhora es distancien. Se senten adolescents i es descobreixen immadurs. Sense un sostre comú, a la intempèrie, ja no saben com tornar a casa seva.

Z_Aire libre (Foto director) 4986Anahí Berneri (Martinez, província de Buenos Aires, Argentina, 1975) es graduà en Producció Audiovisual a l’ORT Institute, així com també a l’Institut Nacional de l’Audiovisual, de París. Després de dirigir le curtmetratge documental Modelo para armar (1997), va aconseguir un notable ressó en el circuït de films de temàtica gai amb el llarg Un año sin amor (2005), projectat a la secció Panorama de la Berlinale, on guanyà el Teddy Award, el primer dels més de 15 guardons internacionals que congriaria amb aquest film, que acabaria distribuint-se en un gran nombre de països. La seva segona pel·lícula, Encarnación (2007), sobre una vedette ja granada que entra en contacte amb la seva neboda, de 15 anys, quan torna al poble i es retroba amb la seva conservadora família, fou seleccionada pel Festival de Sebastià, on guanyà el premi FIPRESCI; així com va participar al Festival de Toronto, on s’endugué l’Innovation Artistic Award, i en més de 50 altres certamens (Rotterdam, Dubai, Tessalònica, Miami, Houston, Lima, l’Havana…). El 2008 va provar sort en la direcció teatral, amb l’obra Nelidora, al Centro Cultural Ricardo Rojas de la Universitat de Buenos Aires. Bernerí tornà a la secció Panorama de la Berlinale el 2010, amb Por tu culpa, sobre una mare jove a punt de perdre el control d’ella mateixa i de la seva vida; film que es projectà a Horizontes Latinos de Sant Sebastià. Habitual del certamen, doncs, avui dimecres, 24 de setembre, hi torna amb Aire libre, nova cinta intimista de personatges en crisi.

Més informació: Imdb.

Crèdits fotogràfics, gentilesa del Festival de Sant Sebastià

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *