“Loreak”, pel·lícula en basc que entra en competició a Sant Sebastià

Flors (Loreak | Flowers | Flores), de Jon Garaño i Jose Mari Goenaga, entra avui en competició al Festival de Sant Sebastià.

Es presenta com un drama intrigant i serenament commovedor que entrelliga les seves històries  d’enyorança i de destins creuats amb ressons de Kieslowski. Aquesta és la seva història:

Loreak (Poster) 5618La vida de l’Ane  fa un tomb quan, setmana rere setmana, comença a rebre un ram de flors a casa seva. Sempre a la mateixa hora. I sempre de manera anònima. La vida de la Lourdes i de la Tere també queda afectada per unes flors misterioses. Un desconegut diposita setmanalment un ram a la memòria d’algú que fou important a les seves vides. Aquesta és la història de tres dones, tres vides alterades per la sola presència d’us rams de flors. Flors que reviscolaran en elles sentiments que semblaven oblidats. Però, al cap i a la fi, no són més que flors.

Rodada en basc, està protagonitzada per Nagore Aranburu, Itziar Ituño, Itziar Aizpuru, Josean Bengoetxea i Egoitz Lasa, amb guió d’Aitor Arregui i els seus directors.

Loreak (Foto director) 5200Jon Garaño (San Sebastià, 1974) és un guardonat autor de curtmetratges i realitzador de documentals televisius. Jose Mari Goenaga (Ordizia, 1976) és co-autor del llargmetratge d’animació Supertramps (nominat als Goya el 2005) i, amb Aitor Arregui van diridir el llargmetratge documental Lucio (estrenat a San Sebastià i nominat als Goya el 2007).  El tàndem Garaño-Goenaga ja va  presentar a la secció Zinemira, de Sant Sebastià 2010 80 egunean.

Més informació: Imdb. Distribuïdores: A Contracorriente. Vendes Internacionals: Film Factory.

Crèdits fotogràfics: A Contracorriente, gentilesa del Festival de Sant Sebastià.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *