Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de setembre de 2014
2 comentaris

“Loreak”, pel·lícula en basc que entra en competició a Sant Sebastià

Flors (Loreak | Flowers | Flores), de Jon Garaño i Jose Mari Goenaga, entra avui en competició al Festival de Sant Sebastià.

Es presenta com un drama intrigant i serenament commovedor que entrelliga les seves històries  d’enyorança i de destins creuats amb ressons de Kieslowski. Aquesta és la seva història:

Loreak (Poster) 5618La vida de l’Ane  fa un tomb quan, setmana rere setmana, comença a rebre un ram de flors a casa seva. Sempre a la mateixa hora. I sempre de manera anònima. La vida de la Lourdes i de la Tere també queda afectada per unes flors misterioses. Un desconegut diposita setmanalment un ram a la memòria d’algú que fou important a les seves vides. Aquesta és la història de tres dones, tres vides alterades per la sola presència d’us rams de flors. Flors que reviscolaran en elles sentiments que semblaven oblidats. Però, al cap i a la fi, no són més que flors.

Rodada en basc, està protagonitzada per Nagore Aranburu, Itziar Ituño, Itziar Aizpuru, Josean Bengoetxea i Egoitz Lasa, amb guió d’Aitor Arregui i els seus directors.

Loreak (Foto director) 5200Jon Garaño (San Sebastià, 1974) és un guardonat autor de curtmetratges i realitzador de documentals televisius. Jose Mari Goenaga (Ordizia, 1976) és co-autor del llargmetratge d’animació Supertramps (nominat als Goya el 2005) i, amb Aitor Arregui van diridir el llargmetratge documental Lucio (estrenat a San Sebastià i nominat als Goya el 2007).  El tàndem Garaño-Goenaga ja va  presentar a la secció Zinemira, de Sant Sebastià 2010 80 egunean.

Més informació: Imdb. Distribuïdores: A Contracorriente. Vendes Internacionals: Film Factory.

Crèdits fotogràfics: A Contracorriente, gentilesa del Festival de Sant Sebastià.

  1. Imma Merino, diari El Punt Avui:

    (..) transcendeix el costumisme amb una atmosfera (i un humor) subtilment inquietant i una atenció a la gestualitat de les tres magnífiques intèrprets
    protagonistes (..) No només és una pel·lícula en basc, sinó que té molta dignitat dins de la mitjania alta de la majoria de les propostes presentades en la secció oficial d’aquest festival

    Xavi Serra, diari Ara:

    (..) parla dels diferents tipus de dol i dels processos que cadascú troba per superar-los. Però la pulcritud i timidesa amb què Garaño i Goenaga aborden la direcció, sense intensitat ni emoció, deixa un regust asèptic al paladar. Poca
    cosa per a la competició oficial d’un festival com el de Sant Sebastià

  2. Nando Salvà, diari El Periódico:

    (..) Mentre alternen les seves respectives històries els directors, diem, fan gala d’una narració precisa i econòmica, tot i que per un altre costat no aconsegueixen dotar la pel·lícula de la força dramàtica a la qual aspiren.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!