“La isla mínima” es presenta a Sant Sebastià

Una de les produccions espanyoles que aspiren a guanyar-se el favor del públic en aquesta represa de l’activitat és La isla mínima, d’Alberto Rodríguez, que avui dissabte, 20 de setembre, es presenta a la competició de Sant Sebastià 2014 i arribarà divendres que ve a gran part de la nostra cartellera.

La isla mínima (Poster) 6150© Atípica Films, Sacromonte Films y Atresmedia CineDirector de films prou exitosos, com 7 vírgenes i Grupo 7, el sevillà Alberto Rodríguez (11.05.1971) enfila el relat de La isla mínima (La isla mínima | Marshland) com un film d’investigació policíaca, en què Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez són dos detectius d’homicidis, de perfils i mètodes molt diferents, a l’Espanya de 1980, però que coincideixen a no passar precisament pel seu millor moment professional, i son enviats des de Madrid a una zona aïllada, als aiguamolls del Guadalquivir, per a investigar la desaparició de dues adolescents. Tot i que és freqüent que el jovent fugi d’aquell indret, buscant un futur millor; la mare d’una de les desaparegudes ho ha denunciat i les autoritats han d’intervenir-hi. Els detectius reben pressions per a enllestir la feina de seguida; però una vaga severa dels treballadors del camp els dificulta la feina. I a més, descobreixen que hi ha altres noies desaparegudes, així com que hi ha una altra manera de guanyar calés, en aquella terra: el tràfic de drogues.

Vam decidir ambientar aquesta ficció el 1980, any de gran tensió entre les dues espanyes; tensió que, com un cruixit de dents, s’havia de notar per sota -ha declarat el director, Alberto Rodríguez-. Així és que ho tracten com un film de gènere, amb molt d’interès que es noti un mar de fons, remogut, dens, fangós, impenetrable

El projecte d’aquest film va nàixer quan el cineasta i el seu director de fotografia van visitar l’exposició del fotògraf Atín Aya, dedicada a mostrar els darrers vestigis d’una forma de vida desenvolupada als aiguamolls del Guadalquivir durant ben bé cinquanta anys. L’exposició -explica Rodríguez- reflectia la fi d’un temps, d’una època. Aquest va ser el meu primer contacte amb “La Isla”, un paisatge crepuscular, el decorat d’un western de final de cicle.

Més informació: Imdb | Sensacine. Distribuidores: Warner | Le Pacte.

Crèdit fotogràfic: Atípica Films, Sacromonte Films i Atresmedia Cine.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *