François Ozon torna a Sant Sebastià transvestint Romain Duris

El cineasta francès François Ozon visita sovint el Festival de Sant Sebastià i el 2012 hi guanyà la Petxina d’Or a la Millor Pel·lícula amb  A la casa. Amb la temàtica gai freqüent a la seva filmografia, sovint tracta la qüestió de la identitat. Avui dissabte, 20 de setembre de 2014, torna a la competició del certamen amb Una nova amiga (Une nouvelle amie | A New Girlfriend), en què, segons el mateix Ozon, és la primera vegada que explica una història d’amor, el primer cop que en un seu film la identitat es construeix i s’alimenta mitjançant un sentiment amorós.

Une nouvelle amie_afficheProtagonitzada per Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz i Isild Le Besco, es tracta de l’adaptació lliure del relat The New Girlfriend, de Ruth Rendell, que começa amb una situació dramàtica: de dues dones, amigues des de petites, una mor i abans de traspassar, li demana a l’altra que es faci càrrec del seu marit i del fill petit. Tanmateix, la cosa canvia de to. Aquesta amiga descobreix que el flamant vidu es vesteix amb roba de dona i que hi troba gust, de manera que entre “elles” dues neix una inesperada amistat. El començament de la pel·lícula -comenta François Ozon- és força dramàtic perquè gira al voltant de la Laura i la seva mort, però quan la nova amistat (entre Claire i David/Virginia) agafa força, la lleugeresa, el plaer, l’alegria reapareixen, anant a comprar, al cinema, a una discoteca

Més informació: Imdb | AlloCiné. Distribuïdores: Golem | Mars.

Crèdits fotogràfics:

Foto: Golem, gentilesa del Festival de Sant Sebastià.

Cartell: Mars Distribution.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *