Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'agost de 2014
0 comentaris

“Begin Again”, de John Carney

Fitxa de Begin Again, la nova pel·lícula de J. Carney, el director de Once (2006).

Begin Again (Begin Again | New York Melody | Tutto puo’ cambiare)

Direcció: John Carney. Guió: John Carney. Producció nord-americana. Durada: 1h44.

Intèrprets: Keira Knightley, Mark Ruffalo, James Corden, Adam Levine, Hailee Steinfeld, Mos DefCatherine Keener.

Sinopsi: En Dan (Mark Ruffalo) és un productor musical de Nova York, fundador d’un segell discogràfic independent, que ha descobert uns quants talents, però ara du uns quants anys sense trobar res que li valgui la pena i en procés de decadència personal. La Gretta (Keira Knightley) és una noia anglesa que, a l’època de la universitat, va començar a escriure cançons amb Dave (Adam Levine), el company que ara és el seu xicot i a qui acompanya en la seva estada a Nova York per al llançament de la seva exitosa carrera comercial. L’Steve (James Corden) havia fet equip amb Gretta i Dave i ara és un músic de carrer a Nova York. Un vespre que va carregat d’alcohol, en Dan  descobreix la Gretta quan canta un esbós de cançó en un club i és així que neix una oportunitat per a tornar a començar, per a en Dan, la seva dona, la seva filla, la Gretta, en Dave….

Més informació: Web oficial (ang) | Facebook oficial (ang) | Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | MyMovies (it). Distribuïdores: EOne Films (Esp) | UGC (Fr).

Reconeixements: Premis i nominacions. Festivals: Toronto 2013 | Tribeca 2014 | Altres festivals.

Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent.

BEGIN AGAINDirectorJohn Carney (Dublín, Irlanda, 1972). Antic baixista del grup de rock irlandès The Frames (en fou membre  entre 1991 i 1993) va acabant dedicant-se al cinema. A casa nostra és especialmet conegut gràcies a la seva pel·lícula Once (2006), un èxit avalat pel Festival de Sundance i guardonat als Independent Spirit Awards, en què el seu company d’aventures musicals Glen Hansard és un músic de carrer que, tot interpretant una cançó de desamor, atrau la jove immigrant incorporada per Marketa Irglova. Però la seva trajectòria cinematogràfica és força més llarga.

Carney va començar escrivint, produint i dirigint sengles curtmetratges, Shining Star i Hotel; a més, lògicament de fer videos musicals per a The Frames. El 1996 va debutar amb el llargmetratge November Afternoon. Tot seguit, va assumir el telefilm d’una hora de durada Just in Time. Ja encarrilat, ha anat realitzant diverses produccions, entre les quals On the Edge (2001), cinta distribuïda internacionalment, amb Cillian Murphy i Stephen Rea al repartiment i que tracta de suïcides que es descobreixen a si mateixos al decurs d’una teràpia en un centre de tractament. Cal destacar també la seva feina en sèries de la televisió irlandesa, entre les quals Bachelors Walk (2001-2003). Des de l’èxit d’Once el 2006, però, a penes havia fet res remarcable al cinema, fina arribar a Begin Again (2013), en què retroba la seva passió per la música i, en particular, per les cançons i l’amor. En aquest moment està preparant Sing Street (2015), drama musical amb banda sonora de Bono i The Edge, dels U2, sobre un noi que creix al Dublib dels anys vuitanta i fuig de les tensions familiars tot formant una banda i anant-se’n a Londres, i està treballant en una adaptació cinematogràfica de la novel·la  Casting the Runes, de M.R. James.

Crèdits fotogràfics:

Imatge de capçalera (Keira Knightley i Mark Ruffalo, en una escena del film): Copyright 2013 Killifish Productions Inc. Autor de la fotografia: Andrew Schwartz.

Imatge del director: Copyright 2013 Killifish Productions Inc. Autor de la fotografia: Andrew Schwartz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!