Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'agost de 2014
0 comentaris

Programa del divendres 15 d’agost

Darrera jornada  de les seccions competitives de la 67a edició del Festival de Locarno, mentre a Piazza Grande reten homenatge a Juliette Binoche.

Locarno 2014. Piazza Grande.

Excellence Award Moët & Chandon a Juliette Binoche i projecció del film:

Z_CLOUDS-OF-SILS-MARIA-Photo-©-Carole-Béthuel_IMG_2587Sis Maria. Direcció: Olivier ASSAYAS. Producció germano-helvètico-nord-americano-francesa. Amb Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz, Lars Eidinger, Gilles Tschudi. Sinopsi: Al cap de vint anys d’haver triomfat interpretant Sigrid —la noia atractiva que fascina i du al suïcidi Helena, una dona granada—, la Maria Enders (Juliette Binoche), que ara és al cim de la seva carrera internacional, ha d’entomar novament aquesta peça teatral, però de l’altra banda de la barrera. És a dir, ha d’encarnar el paper d’Helena, la víctima i ho ha d’encaixar, encarant els seus propis dubtes i inseguretats, propis de la seva edat i que fins ara havia esquivat. Se’n va a assajar-lo a Sils Maria —una zona arraconada dels Alps—, amb la seva ajudant (Kristen Stewart). El paper de la jove Sigrid li han donat a una xicoteta de Hollywood (Chloë Grace Moretz), propensa als escàndols. Més informació: Fitxa Club 7 Canes 2014 | Imdb.

LandHo@L14 (9)Land Ho! Direcció: Martha STEPHENS, Aaron KATZ. Producció nord-americano-islandesa. Amb Paul Eenhoorn, Earl Lynn Nelson. Sinopsi: En Mitch, antic cirurgià arrogant ha perdut la il·lusió de viure d’ençà que s’ha jubilat i és així que convenç el seu antic cunyat, el reticent Colin, que passi les vacances amb ell a Islàndia. El duo mira de retrobar un alenada de joventut en els bars de glaç, els spa de moda i els agosarats restaurants de Reykjavik.Tanmateix, no tarden a adonar-se, en els vastos i aclaparadors paisatges islandesos, que no poden fugir de si mateixos, per molt lluny que vagin… Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs internacional.

Gyeongju@L14 (7)Gyeongju. Direcció: ZHANG Lu. Producció sud-coreana. Amb PARK Hae-il, SHIN Min-a. Sinopsi: Especialista en l’Àsia nord-occidental a la Universitat de Pequín, el professor Choi Hyeontorna a Corea, el seu país, per a assistir al funeral d’un amic. Allà troba vells coneguts i en particular un altre amic, amb qui pren algunes copes, tot evocant alguns records. De sobte, a en Choi, li ve al cap un quadre eròtic que van veure en una cafè quan van anar Gyeongju, deu fer uns set anys. Dit i fet, sense pensar-s’ho més, en Choi l’endemà fa cap a aquella ciutat històrica per a tornar a veure el quadre. El cafè el troba, però el quadre ja no hi és. L’ocasió li permet tanmateix conèixer-ne la nova propietària, Yun-hui, una dona tan bonica com misteriosa. En Choi passa l’endemà passejant per la ciutat, tot buscant-hi records de la seva estada anterior i experiències tan inesperades com agradables. Estrena internacional. Més informació: Imdb | Vendes internacionals.

Locarno 2014. Cineastes del Present (primers i segons llargmetratges).

ElsEnemicsDelDolor@L14 (5)Els enemics del dolor (Los enemigos del dolor | The Enemies of Pain). Direcció: Arauco HERNÁNDEZ. Producció brasilero-uruguaiana. Amb Felix Marchand, Pedro Dalton, Lucio Hernández. Sinopsi: Un actor alemany desembarca a Montevideo. Groller i sense saber parlar gaire l’espanyol, no para de crear-se problemes. Poques hores després d’haver arribat, es perd i topa amb una colla de joves que miren de deixar-lo plumat. Se’n surt, d’aquest mal pas, gràcies a en Pedro, antic toxicòman d’uns quaranta anys, que li ofereix igualment un sostre i alguns consells sobre la ciutat. Al cap d’uns dies, l’actor explica la seva història d’amor perdut a uns desconeguts i és així com coneix en Nelson, guàrdia lacònic a qui la dona ha deixat. Amb en Pedro, els dos homes es trepitgen els suburbis de Montevideo, tot buscant la dona de l’actor. Units pels patiments i encegats pels neguits interiors, els membres d’aquest improbable trio reviscolen l’infern en una ciutat desesperada en què no viuen sinó els que no han pogut anar-se’n. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Divendres, 15 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!