Programa del dijous 14 d’agost

En absència de Roman Polanski, que havia de ser-ne el gran hoste d’honor i finalment ha declinat la invitació de comparèixer a Locarno 2014 (per mor dels problemes amb la Interpol, etc.), aquest dijous el festival projectarà La Venus de les pells, així com la història d’una parella que fan una pausa en la seva relació i la de dos joves que volen que ella avorti i no poden, un documental sobre la xarxa ferroviària xinesa (cridada a ser la més gran del món) i el relat d’un sonàmbul que deambula cada nit per l’escullera del port on una noia espera l’home de la seva vida.

Locarno 2014. Piazza Grande.

Hoste d’Honor: Roman Polanski. Amb la projecció del film:

LaVenusDeLesPells@L14 (6)La Venus de les pells. Direcció: Roman POLANSKI. Producció poloneso-francesa. Amb Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric. Sinopsi: Una actriu mira de convèncer un director teatral que ella és perfecta per al paper de la producció que està preparant. Adaptació de la peça teatral Venus in Fur, de David Ives, en què juga un paper la novel·la La Venus de les pells, de Leopold von Sacher-Masoch. Més informació: Fitxa Club 7 Cinema · Canes 2013 | Imdb.

Pausa@L14 (1)Pausa (Pause). Direcció: Mathieu URFER. Producció suïssa. Amb Baptiste Gilliéron, Julia Faure, André Wilms, Nils Althaus. Sinopsi: En Sami, músic desimbolt i sense ambició, cau del cel quan la seva xicota, la Julia, una jurista brillant amb qui viu des de fa quatre anys, li demana de fer una pausa en la seva relació. Guiat pel seu vell amic Fernand, cantant de country alcohòlic que viu en un establiment mèdico-social, mira de fer l’impossible per a demostrar-li que ella és la dona de la seva vida. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs internacional.

TheIronMinistry@L14 (2)The Iron Ministry. Direcció: J.P. SNIADECKI. Producció xino-nord-americana. Documental. Sinopsi: Rodat durant tres anys per la xarxa ferroviària xinesa, aquest film ens mostra els interios immensos i els gestos feixucs d’un país en moviment: la carn i el metall, la claror i la foscor, el llenguatge i el so. Desenes de viatges en tren congrien un singular tren cinematogràfic que tracta de l’angoixa i l’excitació de les trobades efímeres i descriu les tesions que genera la coexistència d’humans i màquines en la que ben aviat serà la xarxa ferroviària més gran del món. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

NitsBlanquesEscullera@L14 (4)Nits en blanc a l’escullera (Nuits blanches sur la jetée). Direcció: Paul VECCHIALI. Producció francesa. Amb Astrid Adverbe, Pascal Cervo, Geneviève Montaigu, Paul Vecchiali. Sinopsi: Un noctàmbul es passeja cada nit per l’escullera del port on passa un any sabàtic. Topa amb una noia que espera l’home de la seva vida. Durant quatre nits, tan reals com afigurades, enraonaran sobre la vida i, de mica en mica,  ell s’enamora de la noia. però l’amant esperat finalment arriba… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Cineastes del Present (primers i segons llargmetratges).

UnNouComençament@L14 (4)Un nou començament (Sae-Chul-Bal | A Fresh Start). Direcció: JANG Woo-jin. Producció sud-coreana. Amb HEO Jae-won, WOO Ji-hyeon, LEE Hye-rin. Sinopsi: Enllestit el servei militar, en Ji-hyeon segueix estudiant en un centre universitari, on té una aventura nocturna amb la Hye-rin, una companya de classe. Incòmodes, es mantenen distants l’un de l’altra durant uns dies, fins que la Hye-rin s’adona que està embarassada. Es posen d’acord perquè ella avorti clandestinament i queden en una clínica arraconada de la ruralia. Passa però que no tenen prou diners per a pagar l’operació i els en fan fora. Passen la resta del dia desesperats i perduts en aquell indret que eñs és totalment desconegut. L’endemà de matí, decideixen fer cap a la costa est de Corea, on ell ha fet el servei militar… Estrena internacional. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Dijous, 14 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *