Programa del dimecres 13 d’agost

En ple agost, Locarno 2014 viatja a Nadal. Una mestressa de casa, acabada de separar es troba de cop amb Nadal i un venedor d’arbres de Nadal deprimit sembla que descobreix allò de “què bonic és viure!”; mentre Pedro Costa se centra en uns veïns en plena Revolució dels Clavells, un hivernal home sud-coreà es deleix per una primavera filipina i, a Arizona, un marit en crisi recorre el país desmuntant cabines telefòniques…

Locarno 2014. Piazza Grande.

Lliurament del Lleopard a la Carrera a Víctor Erice i projecció del film:

HeroisSuïssos@L14 (4)Herois suïssos (Schweizer Helden). Direcció: Peter LUISI. Producció suïssa. Amb Esther Gemsch, Karim Rahoma, Komi Mizrajim Togbonou, Klaus Wildbolz, Newroz Baz, Elvis Clausen. Sinopsi: Mestressa de casa que s’acaba de separar del marit, la Sabine es troba sobtadament sola per Nadal. Per a guanyar-se la seva família i els amics, decideix muntar amb una colla de sol·licitants d’asil una peça de teatre que explica la història de Guillem Tell. Molts pensen que no està pas preparada per dur endavant una iniciativa com aquesta… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs Internacional.

CavallDiners@L14 (4)Cavall Diners (Cavalo Dinheiro | Horse Money). Direcció: Pedro COSTA. Producció portuguesa. Amb Ventura, Vitalina Varela, Tito Furtado. Sinopsi: Mentre els joves capitans menen la Revolució pels carrers, els habitants de Fontainhas se’n van a trobar en Ventura, perdut al bosc. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Alive@L14 (1)Alive. Direcció: PARK Jungbum. Producció sud-coreana. Amb LEE Seungyeon, PARK Myeonghoon, SHIN Heatbit, PARK Jungbum. Sinopsi: Treballar, guanyar un sou, viure d’aquests diners. Aquesta màxima tan simple ha estat sempre un problema per a en Jungchul, treballador d’una fàbrica de pasta de soja. A l’hivern, somia de fer un viatge a la primavera a les Filipines, on el temps és bo i la vida més fàcil. L’únic que ha de fer per fer realitat el seu somni i poder anar-hi, és arribar a la quota de producció de pasta de soja a què s’ha compromès amb l’amo. Però la sala de fermentació comença a fer tuf de resclosit i una floridura negra s’escampa per la soja fermentada… Estrena mundial. Més informació: Imdb | FineCut (vendes internacionals).

Locarno 2014. Cineastes del present (primers i segons llargmetratges).

NadalAltreCop@L14 (2)Nadal, altre cop (Christmas, Again). Direcció: Charles POEKEL. Producció nord-americana. Amb Kentucker Audley, Hannah Gross. Sinopsi: Amb el cor trencat, un venedor d’arbres de Nadal torna a Nova York amb l’esperança de deixar enrere el passat. S’està en una caravana, treballa en un equip nocturn i de mica en mica comença a enfonsar-se… fins que els diners d’una dona misteriosa i d’uns clients pintorescos el salven de l’autodestrucció. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

EmVanPerseguirArizona@L14 (1)Em van perseguir per tot Arizona (They Chased Me Through Arizona). Direcció: Matthias HUSER. Producció poloneso-suïssa. Amb Krzysztof Kiersznowski, Halina Skoczyńska, Eryk Lubos. Sinopsi: L’era de la tecnologia analògica s’acaba i no es pot pas dir que el matrimoni entre Leonard i Marbella passi pel seu millor moment. Per a en Leonard, taciturn i introvertit, hi ha una darrera feina a fer: desmuntar totes les cabines telefòniques. Agafa la carretera amb el seu xofer, en Ben, un reincident contestatari en llibertat condicional. Recorren grans planúries i zones postindustrials amb una furgoneta. Fent esment a una vella novel·la de l’Oest, van cap a la fi d’una època. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Dimecres, 13 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *