Programa del diumenge 10 d’agost

Aquest diumenge, a Locarno 2014, un nou film de Jeam-Pierre Améris, el premi d’honor a Agnès Varda, la difícil relació entre un pare granat i el seu fill sense ofici ni benefici, un documental sobre un alberg per a sense sostre de Lausana i un noi que vol ser poeta.

Locarno 2014. Piazza Grande.

MarieHeurtin@L14 (1)Marie Heurtin (Marie Heurtin | Mary’s Story). Direcció: Jean-Pierre AMÉRIS. Producció francesa. Amb Isabelle Carré, Ariana Rivoire, Brigitte Catillon. Sinopsi: Basada en fets reals de final del segle XIX, la pel·lícula relata la història de Marie, una noia de catorze anys, sorda i cega, incapaç de comunicar-se amb el món exterior. Tot i el diagnòstic d’un metge que la considera “muda”, el pare de Marie, un artesà modest, no veu clar d’internar-la. Desesperat, la du a l’Institut Larnay, a la vora de Poitiers, on unes monges atenen noies sordes. La germana Marguerite, jove religiosa que no comparteix l’escepticisme de la seva mare superiora, es fa càrrec de Marie i malda per fer-la sortir de la foscor. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Lleopard d’Honor a Agnès Varda i projecció del film:

LesPlatgesD'Agnès@L14 (3)Les platges d’Agnès (Les plages d’Agnès). Direcció: Agnès VARDA. Producció francesa, 2008. Documental. Sinopsi: Una passejada amb la directora Agnès Varda, resseguint el curs de la seva vida i visitant les platges en què ha viscut els episodis fonamentals de la seva vida: les de la infantesa a Bèlgica, la joventut al sud de França, la maduresa a Califòrnia amb son marit Jacques Demy. Però també les seves platges interiors o imaginàries, com la improvisada a ca seva, a París, transformant al carrer, per un instant, en una “Daguerro-Platja”. Una autobiografia en imatges, de to irònic i lleuger, que recorre un trajecte fonamental de la Història del cinema francès, tot barrejant compromisos i combats, amistats i amors, pel·lícules i trobades de l’artista. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs internacional.

Perfídia@L14 (3)Perfídia. Direcció: Bonifacio ANGIUS. Producció italiana. Amb Stefano Deffenu, Mario Olivieri,Noemi Medas, Alessandro Gazale, Andrea Carboni, Domenico Montixi. Sinopsi:Ran de la mort de la seva dona, en Peppino creu que ha arribat l’hora de parlar clar amb el seu fill. L’Angelo té trenta-cinc anys, encara viu a cals pares i no té feina ni xicota; es passa el dia en unsòrdid bar de la rodalia, somiant despert en una vida d’allòmés banal. En Peppino, convençut que no li queda gaire temps de seguir vivint, mira d’acostar-se a l’Àngelo, per fer-lo reaccionar. En un hivern gris i desagradable, les lletanies radiofòniques i les notícies reiterades d’una crisi econòmica sense sortida ressonen en les seves pròpies solituds. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Web de la productora (it).

L'abri@L14 (1)L’Abri. Direcció: Fernand MELGAR. Producció suïssa. Documental. Sinopsi: Un hivern dins d’un alberg d’urgència per a sense sostre, a Lausana. A la porta d’aquest soterrani desconegut, cada vespre hi ha el mateix dramàtic ritual d’entrada que dóna lloc a empentes a vegades violentes. Els vigilants tenen la feina dura de “triar els pobres”: dones i nens, primer; els homes, després. Tot i que hi caben cent persones, només n’hi deixen entrar cinquanta, que tindran dret a un plat calent i a llit. La resta saben que la nit serà llarga. Estrena mundial. Més informació: Web oficial | Imdb| Agora Films.

Locarno 2014. Cineastes del Present (primers i segons llargmetratges).

UnJovePoeta@L14 (3)Un jove poeta (Un jeune poète | A young poet). Direcció: Damien MANIVEL. Producció francesa. Amb Remi Taffanel, Enzo Vassallo, Léonore Fernandes. Sinopsi: Just deixada enrere l’adolescència, en Rémi es deleix per ser poeta i encisar el món amb inoblidables versos que trasbalsin. Tot buscant la inspiració per Seta, sota un sol abrusador i armat només amb un bolígraf i una llibreta, en Rémi està ben decidit a escriure el seu poema… Però, per on comença? Contempla llargament el mar? S’enfila al cim d’una muntanya? Escolta el cant dels ocells? Se’n va a la biblioteca? Troba la seva musa? Als bars? Al cementiri? Sota l’aigua? I si res no li funciona, aleshores beure, beure i beure fins que salti l’espurna. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Diumenge, 10 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *