Programa del dissabte 9 d’agost

Amics que celebren la vida davant una mort anunciada, Lampedusa que opta pel canvi perquè tot segueixi igual, un rus honrat que lluita contra els buròcrates, una noia que s’embarca en una odissea vital, un paisatge bonic de passat sangonós i futur obscur, una de fantasmes… A Locarno, avui.

Locarno 2014. Piazza Grande.

Z_HinUndWeg@L14 (3)Fora de casa (Hin und weg | Tour de Force). Direcció: Christian ZÜBERT. Producció alemanya. Amb Florian David Fitz, Julia Koschitz, Jürgen Vogel, Miriam Stein, Volker Bruch, Victoria Mayer. Sinopsi: Per què Bèlgica? Què hi pot haver allà, com perquè l’hagin triat com a destí de vacances? Aquest any, els ha tocat a Hannes i la seva dona, Kiki, de triar el destí del viatge en bicicleta que fan cada any amb els amics. I la colla està engrescada d’anar-se’n a l’aventura i, sobretot, de passar junts tots aquells dies. És quan són de camí que els amics s’assabenten que en Hannes pateix una malaltia incurable. Tot primer queden ben estorats i desemparats, però després l’excursió fa un tomb i agafa un caire desenfrenat i extraordinari. I és que a través de la malaltia d’en Hennes, els amics s’adonen de com la vida és preciosa i cal celebrar-la com mai… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Z_Ilgattopardo@L14 (5)

Il Gattopardo. Direcció: Luchino VISCONTI. Coproducció franco-italiana. Amb Burt Lancaster, Alain Delon, Claudia Cardinale, Paolo Stoppa, Rina Morelli, Romolo Valli. Sinopsi: Don Fabrizio, príncep de Salina, home de gran cultura, comprèn que un nou món ve de camí, però té el cor dividit entre acceptar la nova Itàlia unificada i la nostàlgia pel seu món en decadència. Un Visconti emblemàtic del cinema d’autor en clau degran espectacle, assumit per la productora Titanus, guardonat amb la Palma d’Or del Festival de Canes; adaptació de la novel·la epònima de Giuseppe Tomasi di Lampedusa. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs internacional.

TheFool@L14 (5)The Fool (Durak). Direcció: Yury BYKOV. Producció russa. Amb Artem Bystrov, Natalia Surkova, Yury Tsurilo, Boris Nevzorov, Kirill Polukhin, Aleksandr Korshunov. Sinopsi: Dima Nikitin, lampista senzill i honest, treballa en una petita ciutat russa. A part de la seva excepcional integritat, res no el fa sobresortir de la resta de la gent, fins al dia que esclaten les canonades d’un dormitori, principalment ocupat per borratxos i marginals, que queden en perill. Cal evacuar l’edifici, però ningú no se’n preocupa. De manera que en Nikitin comença una odissea nocturna, a l’assalt de tot un sistema de buròcrates corromputs. Estrena internacional. Més informació: Imdb.

Fidelio@L14 (1)Fidelio, l’odissea d’Alice (Fidelio, l’odyssée d’Alice). Direcció: Lucie BORLETEAU. Producció francesa. Amb Ariane Labed, Melvil Poupaud, Anders Danielsen Lie, Corneliu Dragomirescu, Manuel Ramirez, Thomas Scimeca. Sinopsi: L’Alice és marinera. Amb el seu home, Félix, esperant-la en terra ferma, s’embarca en el Fidelio, un vell vaixell mercant, com a segon mecànic. Un cop és a bord, s’assabenta no tan sols que el seu predecessor acaba de morir, sinó que el capità no és altre que en Gaël, el seu primer gran amor. A la cabina, troba una llibreta de l’antic mecànic i la llegeix: problemes mecànics, conquestes sexuals i malenconia amorosa… que la fan sentir propera a aquell home. Escala rere escala, entre la vida a bord enmig d’una tripulació exclusivament masculina i les seves capbussades sentimentals, la noia mira de no perdre el rumb. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Cineastes del Present (primeres i segones pel·lícules).

LaCreacióDeSignificat@L14 (6)La creació de significat (La creazione di significato). Direcció: Simone RAPISARDA CASANOVA. Coproducció canadenco-italiana. Amb Pacifico Pieruccioni, Alexander Auf der Heyde, Benjamin Auf der Heyde, Siria Battelli, Bartolomeo Puccetti. Sinopsi: Travessant les fronteres entre la ficció, l’antropologia i la fantasia, l’acció d’aquest film s’ambienta als Alps Apuans, a la Toscana, on les forces d’ocupació alemanyes van massacrar centenars de civils abans de la seva retirada a la fi de la Segona Guerra Mundial. En Pacifico, pastor nascut acabada la guerra en aquella terra magnífica, es pot veure obligat a anar-se’n: entre fantasmes d’aquell passat sangonós i presagis d’un futur obscur, la seva existència ha d’avenir-se a l’arribada d’una nova Europa. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

AguantaLaRespiracióComUnAmanat@L14 (4)Aguanta la respiració com un amant (Hold Your Breath Like a Lover). Direcció: IGARASHI Kohei. Producció japonesa. Amb TANIGUCHI Ran, INABA Yusuke, MINE Goichi, ADACHI Tomomitsu, INAGAKI Yuki, HARADA Koji. Sinopsi: 30 de desembre de 2017. Dos anys abans dels Jocs Olímpics de Tòquio, es canvia la constitució japonesa per a permetre crear una força de defensa nacional, que de seguida comença maniobres militars. Un gos es perd en una planta d’incineració i la Tani va a buscar-lo, en va, perquè no el troba. Dins de la planta, en Yanais treu les decoracions nadalenques, per a posar-hi les d’any nou. En Gou, fanàtic dels jocs de combat, entra a la planta de nit i comença una partida de videojoc amb en Ken, tot i ser el seu dia de festa. L’Adachi se’ls mira com juguen, per matar l’aranya. Tanmateix, tots comparteixen els mateixos problemes: l’embaràs, l’adulteri, problemes familiars i el dol per un amic mort a la guerra. Per la seva banda, la Tani, alterada per la relació immoral que manté amb l’Adachi, comença a notar la presència del seu pare, el director de la planta, ja mort. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Dissabte, 9 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *