Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 d'agost de 2014
0 comentaris

Programa del divendres 8 d’agost

Segona jornada dels concursos a Locarno 2014, mentre a Piazza Grande van desfilant autors i premis honorífics.

Locarno 2014. Piazza Grande.

Premi Lleopard Club a Mia Farrow. I projecció de:

LoveIsland@FestivalFilmLocarno2014 (3)Love Island. Direcció: Jasmina ZBANIC. Coproducció croato-germànico-helvètico-bòsnia. Amb Ariane Labed,  Ermin Bravo,  Ada Condeescu,  Franco Nero. Sinopsi: La Liliana i el seu marit passen unes vacances a un balneari d’una illa croata. Ella està embarassada. Coneixen una dona molt guapa, que els atrau a tots, i això ho complica tot. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

SoledatAssassíSouAbansTret@Locarno2014 (2)La soledat d’un assassí a sou abans del tret (Die Einsamkeit des Killers vor dem Schuss |A Hitman’s Solitude Before the Shot). Direcció: Florian Mischa BÖDER. Producció alemanya. Amb Benno Fürmann,  Mavie Hörbiger,  Wolf Roth,  Erik Madsen,  Ivan Shvedoff. Sinopsi: Molt ambiciós, en Koralnik ha trobat la feina de la seva vida: assassí a sou per a un programa secret de la Unió Europea. Tanmateix, hi ha un problema: al cap de vuit anys, no ha tingut encara ni un sol encàrrec. Avorrit i frustrat, segueix malgrat tot vivint d’amagat i sense vida social, com marca l’estricte reglament del programa. Un bon dia, però, la tímida Rosa topa amb el seu cotxe i tot se li capgirarà… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs internacional.

LaSapienza@FestivalFilmLocarno2014 (3)La Sapienza. Direcció: Eugène GREEN. Producció franco-italiana. Amb Fabrizio Rongione,  Christelle Prot Landman,  Ludovico Succio,  Arianna Nastro. Sinopsi: Fets els cinquanta, l’arquitecte d’origen suís Alexandre Schmidt atresora una carrera brillant, però comença a dubtar del sentit de la seva feina. El mateix li passa a la seva dona, Aliénor, pel que fa al seu ofici d’especialista del comportament en els medis desafavorits. No obstant això, un mur de silenci separa aquesta parella. Alexandre decideix anar-se’n a Ticino i després a Roma, pensant d’escriure un text sobre l’arquitecte barroc Francesco Borromini. I l’Aliénor opta per a acompanyar-lo. Passen alguns dies a Stresa i coneixen dos germans joves: l’un és a punt de començar estudis d’Arquitectura i l’altra, pateix una estranya malaltia nerviosa. És així que Aliénor decideix quedar-se en aquella ciutat per fer costat a la noia i ofereix al xicot una mena d’inesperat viatge d’estudis, acompanyant l’Alexandre a Roma, tot i que aquest diguem que més aviat s’hi veu obligat, a endur-se’l amb ell. Estrena mundial.  Més informació: Imdb.

VentsD'agost@FestivalFilmLocarno2014 (1)Vents d’agost (Ventos de Agosto | August Winds). Direcció: Gabriel MASCARO. Producció brasilera. Amb Dandara de Morais,  Geová Manoel Dos Santos. Sinopsi: La Shirley ha deixat enrere la gran ciutat i se n’ha anat a viure en una petita localitat arran de mar i fer-se càrrec de l’àvia. Condueix un tractor en una plantació de coco, li agrada el rock, es deleix per ser artista del tatuatge i se sent com entrampada en aquell minúscul indret costaner. Té una relació amb Jeison, que treballa a la mateixa plantació i al temps lliure es dedica a pescar llamàntol i pop en apnea. El mes d’agost, tot de tempestes tropicals descarreguen sobre la costa i un especialista en vents fa cap al poble per a localitzar-hi la zona de convergència intertropical. Mentre grans onades i vents molt forts es van desfermant, una descoberta sorprenent encara la Shirley i en Jeison a la dualitat vida-mort, dol i records, vent i mar. Estrena mundial. Més informació: imdb.

Locarno 2014. Cineastes del Present (primers i segons llargmetratges).

SudEauNordDeplacer@L14 (6)Sud Eau Nord Déplacer (Sud Eau Nord Déplacer | South to North). Direcció: Antoine BOUTET. Producció francesa. Documental. Sinopsi: El “Nan Shui Bei Diao” (Sud Aigua Nord Desplaçar) és el projecte de transvasament d’aigua més gran del món, entre el sud i el nord de la Xina. Seguint les traces d’aquesta obra nacional, la pel·lícula traça la cartrografia moguda d’un territori en què el ciment bat les planes, els rius deixen la seva llera, els deserts esdevenen boscos i on, de mica en mica, s’alcen veus que reclamen justícia i dret de manifestació. Mentre la matèria es descompon i els individus s’esveren, es va configurant un paisatge de ciència-ficció, contra natura. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

CançonsDelNord@L14 (2)Cançons del nord (Songs from the North). Direcció: Soon-mi YOO. Coproducció luso-nord-americano-sud-coreana. Documental. Sinopsi: Barrejant seqüències enregistrades per l’autora al decurs de tres viatges que va fer a Corea del Nord, amb cançons, espectacles, fragments de films populars i imatges d’arxiu, es construeix una mirada nova a aquell país enigmàtic. La pel·lícula reflexiona sobre el sentit de la llibertat, de l’amor, del patriotisme i finalment de la condició humana, per mirar de comprendre la gent de Corea del Nord, la seva psicologia i el seu imaginari, donant-los la paraula, així com la ideologia política d’amor incondicional, que els du a seguir conduint el país cap a un futur incert. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Divendres, 8 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!