Programa del dimecres 6 i del dijous 7 d’agost

Arranca el Festival de Locarno 2014, amb Lucy, de Luc Besson (dimecres, 6 d’agost) i la projecció (dijous, 7 d’agost) dels primers films en competició.

Locarno 2014. Piazza Grande.

Dimecres, 6 d’agost. 21.00h. Cerimònia d’inauguració, amb la presència de Luc Besson i Melanie Griffith. Lliurament del Lleopard a la Carrera a Jean-Pierre Leaud. Iprojecció de:

Lucy© Festival del film Locarno (3)Lucy. Direcció: Luc BESSON. Producció francesa. Amb Scarlett Johansson,  Morgan Freeman,  Amr Waked,  Choi Min Sik. Sinopsi: Per causes alienes a la seva voluntat, una estudiant veu que les seves capacitats intel·lectuals es desenvolupen sense aturador. “Colonitza” el seu cervell i adquireix poders il·limitats. I és que s’acaba transformant en una guerrera despietada evolucionada més enllà de la lògica humana. Més informació: Imdb. Estrena prevista: mercat francès, 06.08.2014; mercat espanyol, 22.08.2014.

Dijous, 7 d’agost. Premi a la carrera d’ Armin Mueller-Stahl. I projecció de:

DancingArabs@FestivalFilmLocarno (1)Dancing arabs. Direcció: Eran RIKLIS. Coproducció franco-germano-israeliana. Amb Tawfeek Barhom,  Yael Abecassis,  Ali Suliman,  Michael Mushonov,  Danielle Kitzis. Sinopsi: Eyad és el primer i únic noi àrab d’Israel admès en un prestigiós internat israelià de Jerusalem. Mira desesperadament d’adaptar-se als seus companys de classe jueus i a la societat israeliana. Es fa amic d’un noi amb distròfia muscular i la seva família. Eyad malda per integrar-se en aquell món en què és foraster, tot i que no sap ben bè a qui o a què ha d’integrar-se. S’enamora de Naomi, una noia jueva, però quan es decobreix aquesta relació, l’obliguen a abandonar l’escola. Se n’adona aleshores que no hi ha res a fer, que, perquè l’acceptin, ha de renunciar a la seva identitat: dilema davant del qual ha de prendre una decisió… Més informació: Imdb. Vendes internacionals. The Match Factory.

Locarno 2014. Concurs Internacional.

LaPrincesaDeFrança@FestivalFilmLocarno (4)La princesa de França (La Princesa de Francia). Direcció: Matías PIÑEIRO. Producció argentina. Amb Julián Larquier Tellarini,  Agustina Muñoz,  Alessio Rigo de Righi. Sinopsi: Un any després de la mort de son pare, en Víctor torna a Buenos Aires amb el projecte d’adaptar per a la ràdio Penes d’amor perdudes, de Shakespeare; peça que havien estat treballant, amb la seva antiga companyia teatral, abans d’anar-se’n. Cinc actrius l’esperen per a començar-ne els assajos: Paula, la xicota que li ha jurat fidelitat; Ana, l’amant, que dubta del seu amor; Natalia, la seva ex, convençuda que encara se l’estima; Lorena, l’amiga que espera que li faci cas, i Carla, perfecta desconeguda que bé podria convertir-se en la seva nova amant. Deixant el paper de “La princesa de França”, en Víctor té clar que treballar l’obra serà reflexionar sobre els amors perduts. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Cine Nacional.

DelQueÉsAlDavant@FestivalFilmLocarno2014 (2)Del que és al davant (Mula Sa Kung Ano Ang Noon | From What Is Before). Direcció: Lav DÍAZ. Producció filipina. Amb  Hazel Orencio,  Perry Dizon,  Karenina Haniel,  Ching Valdes-aran,  Bambi Beltran.  Estrena internacional. Durada: 5h38min. Sinopsi:Filipines, 1972. En un poble aïllat, passen tot de fenòmens estranys. Gemecs que vénen del bosc, vaques massacrades, un home ensangonat en una cruïlla, cases incendiades… Les operacions militars esdevenen moneda corrent. Milícies terribles se les campen. Ferdinand E. Marcos promulga el Decret 1081, que instal·la la llei marcial a tot el país. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Cinestes del present (Primeres i segones pel·lícules).

Exit@FestivalFilmLocarno2014 (1)Exit. Direcció: CHIENN Hsiang. Producció xinesa (Hong Kong). Amb CHEN Shiang-chyi,  Easton DONG. Sinopsi: Ling, solitària dona de mitjana edat, ha de fer-se càrrec de la sogra, que és a l’hospital i allà també comença a tenir a cura d’un home que jeu inconscient, trencant amb la banalitat de la seva vida quotidiana. Estrena internacional. Més informació: Imdb.

GermàIGermana@FestivalFilmLocarno2014 (1)Germà i germana (Frère et soeur | Brother and Sister). Direcció: Daniel TOUATI. Producció francesa. Documental. Sinopsi: Immersió en l’imaginari, gelosies, passió per la música, complicitats… de Cyril, de cinc anys d’edat, i la seva germana gran, Marie, de vuit. Més informació: Imdb. Nota: el director, Daniel Touati (París, 1982) es graduà en Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona.

Tota la programació de Locarno 2014:

Dimecres, 6 d’agost.

Dijous, 7 d’agost.

FOTOS © Festival del film Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *