Canes 2014: Altres premis no-oficials

Entre els premis no-oficials, col·laterals o alternatiu, diguem-li com vulgueu, que es donen a Canes en motiu del Festival de Canes, n’ hi ha un parell que, any rere any, van fent camí i sembla que es consoliden, que van generant complicitats, movent-se entre la reivindicació i la festa. Es tracta de la Queer Palm -que reconeix un film de temàtica homosexual-, de trajectòria encara incipient comparada amb el Teddy Award de Berlín, i la Palm Dog -simpàtic reconeixement a algun gos que apareixi en pantalla-. No cal dir que, segons la collit de l’any, aquests guardons tenen més on triar. Enguany, per exemple, entre el gos de Godard, al qual el veterà cineasta ha donat protagonisme, i el film de gossos de Kornél Mundruczó, ho han tingut fàcil la colla de, per altra banda, ben prestigiosos membres del respectiu Jurat.

FOTO Pride, de Matthew Warchus


Queer Palm.

El Jurat de la Queer Palm, presidit pel cineasta Bruce LaBruce i conformat per la cineasta cubano-nord-americana Anna Margarita Albelo; el director artístic del Festival Queer Lisboa, Joao Ferreira; la periodista francesa Charlotte Lipinskai el director brasiler Ricky Mastro, ha atorgat el premi que reconeix un film que hagi destacat pel seu tractament de la qüestió lesbiana, gai, bisexual o transexual:

Llargmetratge:

Pride. Direcció: Matthew WARCHUS. Amb Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Andrew Scott, Paddy Considine. Nota: Història de solidaritat entre dos moviments socials que, d’antuvi s’ignoraven. A l’era de la Thatcher, els gais i lesbianes del Gay Pride van unir forces amb els miners gal·lesos en vaga. Segon llargmetratge del director teatral anglès, després de Simpático (1999). Film de Cloenda de la 46a Quinzena dels Realitzadors.

Més informació: Queer Palm.


Palm Dog —premi a la intervenció d’algun gos en alguna de les pel·lícules vistes a Canes—

El jurat de la Palm Dog, format per Kate Muir (The Times), Derek Malcolm i Peter Bradshaw (The Guardian), Kaleem Aftab (The Independent), Robbie Collin (The Telegraph) i Damon Wise (Empire Magazine), ha atorgat els guardons següents:

Palm Dog: Hagen, incorporat per Body i Luke, a Déu blanc, de Kornel Mundruczo.

Premi del Jurat: Roxy Mieville, a Adéu al llenguatge, de Jean-Luc Godard.

Menció Especial: Moujik, per l’escena de mort del gosset, a Saint Laurent, de Bertrand Bonello.

Més informació: Palm Dog.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *