Premis Un Certain Regard Canes 2014

El Jurat d’Un Certain Regard, format Pablo Trapero, director, guionista i productor argentí (president); Peter Becker, president de The Criterion Collection (EUA); Maria Bonnevie, actriu noruego-sueca; Géraldine Pailhas, actriu francesa, i Moussa Touré, director, guionista i productor senegalès, ha atorgat els premis següents, d’entre els films projectats en aquesta secció:

Premi Un Certain Regard.

Déu blanc (Fehér isten | White God). Direcció: Kornél MUNDRUCZÓ. Amb Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth. Sinopsi: Les desventures d’una nena i el seu millor amic, un gos, en un món de guanyadors i perdedors, un món en què el pedigrí és un factor decisiu.

Premi del Jurat Un Certain Regard.

Turist (Turist | Force majeure). Direcció: Ruben OSTLUND. Amb Lisa Loven Kongsli, Johannes Bah Kuhnke, Kristofer Hivju, Brady Corbet. Sinopsi: Una família sueca és als Alps francesos, de vacances. Una allau els sacseja la pau aparent de què gaudien i deixa en evidència el pare de família, covard de mena, que pateix un atac de pànic

Premi Especial.

La sal de la terra (The Salt of the Earth | Le sel de la terre). Direcció: Wim WENDERS, Juliano RIBEIRO SALGADO. Sinopsi: Retrat del fotoperiodista Sebastião Salgado i document sobre el seu darrer treball, el projecte Gènesi, que pretenia descobrir part de les civilitzacions desconegudes de la societat moderna, en l’aventura del qual l’ha acompanyat el seu fill, Juliano Ribeiro Salgado

Premi al Conjunt.

Party Girl (Party Girl). Direcció: Marie AMACHOUKELI, Claire BURGER, Samuel THEIS. Amb Angélique, Joseph Bour. Sinopsi: La història d’una “girl” granadeta que, a les acaballes de la seva carrera de cambrera de bar, rep una inesperada proposta de matrimoni, de part d’un client veterà.

Premi Millor Actor.

David GULPILIL, per El país d’en Charlie (Charlie’s Country | Le pays de Charlie). Direcció: Rolf de HEER. Amb David Gulpilil, Peter Djigirr, Luke Ford, Jennifer Budukpuduk Gaykamangu. Sinopsi: La història d’un aborigen que retorna a la seva comunitat.

FOTO Déu blanc, de Kornél Mundruczó


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *