‘Els combatents’ guanya tots els premis de la Quinzena dels Realitzadors

No té premis oficials, la Quinzena dels Realitzadors de Canes, però s’hi atorguen un bon reguitzell de guardons no oficials, de la mà de tot tipus d’organitzacions i entitats cinematogràfiques.

Premis als llargmetratges.

Enguany, tots aquests premis han anat a raure a un únic i mateix títol:

Els combatents (Les combattants | Love at first sight). Direcció: Thomas CAILLEY. Nota: Per a l’Arnaud (Kevin Azaïs) l’estiu es presenta bé. Això fins que coneix la Madeleine (Adèle Haenel), tan bonica com matadora, un munyoc de muscles tensos i de profecies catastròfiques. Ell només té al cap seduir-la; però la Madeliene només pensa a preparar-se per a la fi del món.

Així doncs, ha guanyat:

Art Cinema Award.

La CICAE, Confederació Internacional de Cinemes d’Art i Assaig, atorga l’anomenat Art Cinema Award, que consisteix amb un ajut a la difusió de l’obra guardonada. El Jurat Internacional ha estat format pels programadors independents Simone Gialdini (Itàlia), Vida Ramaskiene (Lituània), Sylvain Pichon (França).

Europa Cinemas.

El jurat d’exhibidors cinematogràfics de la xarxa Europa Cinemas ha estat format per  Paul-Marie Claret (França), Pierre-Emmanuel Finzi (Àustria), Xavier Pattaroni (Suïssa) i Tiina Savi (Estònia). El premi comporta el suport a la promoció, circulació i màxima durada de les pel·lícules guardonades a les sales que aquesta xarxa pertot Europa.

Prix SACD.

S’atorga a un llargmetratge francòfon, escollit per la comissió de cinema d’aquest organisme, presidida per Laurent Heynemann, i conformada per Arthur Joffé, Jeanne Labrune, Jean Marboeuf.

Premi FIPRESCI a un film de la Quinzena.

Cal recordar que també l’ha premiat el Jurat del Premi FIPRESCI de la Crítica Internacional, format pel crític turc Esin Kücüktepepinar (president), el francès Jean-Michel Frodon, el quebequès Pierre Pageau, la italiana Paola Casella, la txaca Tereza Brde?ková, el francès Olivier Pélisson, la nord-americana Alissa Simon, USA (“Variety”), l’anglès Richard Mowe, i l’alemany Frédéric Jaeger.


Premis als curtmetratges.

El jurat format per Maud Ameline (guionista), Carlo Bach (en representació de l’espònsor, Illycaffè), Jacques Kermabon (periodista), Antonin Peretjatko (director) i presidit per Anna Mouglalis (actriu) ha premiat:

Sense cor (Sem coração | Heartless). Direcció: Nara NORMANDE i Tião TIAO. Durada: 0h25. Sinopsi: En Léo se’n va a passar les vacances a cal seu cosí, en un poblet de pescadors, on coneix una noia anomenada “Sem Coração”. 

i una Menció Especial a:

No passa per la paret (Trece si prin perete | It can pass through the wall). Direcció: Radu JUDE. Durada: 0h17. Nota: El cineasta (Bucarest, 1977) es graduà en Cinema a la universitat el 2003 i ha estat ajudant de direcció de Costa-Gavras, Luke Creswell i Steve McNicholas, Radu Muntean i Cristi Puiu.

FOTO © Haut et Court Els combatents, de T. Cailley


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *