Theresa May. Els tories i la immigració

theresab[1]

Ahir Theresa May a la convenció dels Tories a Manchester va fer una declaració anti-inmigració com no es recorda.

Va dir entre altres coses que l’escala del flux actual d’ immigrants és perjudicial per a la Gran Bretanya i que l’efecte dels immigrants en l’economia britànica i en el pressupost del govern és neutre.

Ràpidament tots els noticiaris es van afanyar a desmentir part de les afirmacions de Theresa com a poc rigoroses i com un engany que contradiu informes oficials del Govern de sa Majestat.

Preguntat el Primer Ministre, en una entrevista a itv, sobre si recolzava el discurs de Theresa, la resposta va ser que si que el recolzava, però exercint un cinisme inusitat per a escapolir-se de les evidencies incomodes. En definitiva, sap que aquest discurs ara ven.

La immigració i principalment la provinent de Bulgària i Romania serà el tot o res pel futur referèndum de permanència a la UE. El tema del sud d’Europa és més complicat ja que és el lloc de vacances i de jubilació de mitja Anglaterra i es tracta d’immigrants amb més qualificacions.

La Gran Bretanya voldrà la clau de la bilateralitat en aquest tema i sinó dibuixarà un escenari de trencament.

La Europa en crisi no hi cap tota a la petita illa de la Gran Bretanya i en això, Theresa May fa un diagnòstic que signarien molts d’anglesos; els escocesos no tant.

La altre noticia tory és que Osborne, el gran estratega dels tories, ha promès tirar endavant la devolution del nord, és a dir, dotar de més competències el gran Manchester.

Diuen que es només l’inici de la devolution a altres grans zones metropolitanes que seguiran.

Manchester es controlada pels laboristes que temen un regal enverinat amb dotacions minvants, però així i tot, estan ben disposats a jugar-hi fort.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per PereMartell | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent