Canes 2014 · Un Certain Regard: “Bird People”, de Pascale Ferran

Vuit anys després de l’èxit de Lady Chatterley, la cineasta francesa Pascale Ferran torna amb aquest film, que ja era esperat a Canes 2013. Sorprenentment, Bird People no ha entrat en la Competició i és, sens dubte, un dels títols estelars d’Un Certain Regard 2014.

Protagonitzada pel nord-americà Josh Charles i la francesa Anaïs Demoustier, promet una combinació (hibridació) d’història d’amor, drama i fantàstic, a cavall entre la decisió de canviar de vida per part d’un estressat enginyer informàtic i el canvi existencial d’una cambrera de pisos, ran d’un fet sobrenatural.

Ambientada en un entorn aeroportuari, la pel·lícula, que es presenta com a molt contemporània, no tan sols intenta descriure el món d’avui, sinó també les esperances i somnis de cadascú en un ambient social marcat per l’aparició del sobrenatural.

Bird People (Bird People)

Direcció: Pascale Ferran. GuióPascale Ferran, Guillaume Bréaud. ProduccióArchipel 35 (França), Atlantic Pictures (EUA), Cofinova 8 (França). Durada: 2h07.

Repartiment: Anais Demoustier (Audrey Camuzet), Josh Charles (Gary Newman), Radha Mitchell (Elisabeth Newman), Clark Johnson (McCullan), Roschdy Zem (Simon), Hippolyte Girardot (Vengers).

Sinopsi: De passada per un hotel internacional a prop de la zona aeroportuària de Roissy, un enginyer informàtic nord-americà (Josh Charles) sotmès a un gran estrés professional i afectiu, decideix canviar radicalment el curs de la seva vida. Al cap d’unes hores, una jove cambrera de pisos de l’hotel (Anais Demoustier), que viu en un entredos provisional, veu com l’existència li trontolla, de resultes d’un esdeveniment sobrenatural.

Vídeos: Altres tràilers | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Diaphana. Més informació: Web oficial | Unifrance (fr) | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Un Certain Regard

Bird People


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dl 19 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: Un Certain Regard | Un Certain Regard: La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat francès, 04.06.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Directora: Pascale Ferran (París, França, 17.04.1960). Adolescent cinèfila i militant (d’esquerres, feminista), mena un cineclub quan estudia secundària. Estudia Cinema a Paris III, on té de professor Serge Daney. El 1980, realitza un primer curtmetratge, Anvers, i s’incorpora a l’IDHEC (Institut des hautes études cinématographiques), on es graduarà amb el curt Souvenir de Juan-Les-Pins, inspirat en Patricia Highsmith. Professora a La Fémis, el 1990 participà en la competició de curtmetratges del Festival de Canes amb Le baiser i el 1994 guanyà la Càmera d’Or amb Petits arrengements avec les morts. En la seva carrera, destaca l’impressionant èxit de Lady Chatterley.

Extracte de la seva filmografia: Petits arrengements avec les morts (1994), L’âge des possibles (1995), Lady Chatterley (2006), Bird People (2014).

Presències a Canes: Pascale Ferran al Festival de Canes | a la Quinzena dels Realitzadors.

FOTO © Carole Bethuel Bird People, de Pascale Ferran


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *