Canes 2014 · Un Certain Regard: “La desaparició d’Eleanor Rigby”, de Ned Benson

Al moment de publicar aquest apunt, hi ha certa confusió al voltant d’aquest títol, amb què debuta el nord-americà Ned Benson. Al Festival de Toronto 2013, va presentar la pel·lícula en dues parts: La desaparició d’Eleanor Rigby: ell i La desparició d’Eleanor Rigby: ella, que mostrava els mateixos fets vistos des de punts de vista diferents. Expliquen la història d’una parella novaiorquesa, que en passa una de grossa, a partir de la qual s’acaba l’època idíl·lica del seu matrimoni i cadascun d’ells ha d’encarar els canvis. Cada film ho segueix des de la perspectiva de cadascun d’ells. A Un Certain Regard s’anuncia la projecció d’una única pel·lícula, amb una durada que correspondria a la fusió de les dues primmigènies; però caldrà esperar que es confirmi si es tracta d’un nou muntatge o bé es projectarn els dos films inicials sota un únic títol. Hem de tenir en compte que, a Toronto, en van comprar els drets els poderosos germans Weinstein… i tot és possible! Actualització: Efectivament, el que s’ha projectat a Un Certain Regard és un muntatge únic, elaborat a partir dels dos anteriors films i “auspiciat” pels germans Weinstein.

La desaparició d’Eleanor Rigby (The Disappearance of Eleanor Rigby)

Direcció: Ned Benson. Guió: Ned Benson. Producció: Unison Films (EUA), Myriad Pictures (EUA), Kim and Jim Productions (EUA), Division Films (EUA), Dreambridge Films (EUA), Standard Deviations (EUA). Durada: 1h59.

Intèrprets: Jessica Chastain, James McAvoy, Ciarán Hinds, Archie Panjabi, William Hurt, Viola Davis, Isabelle Huppert.

Sinopsi: Una història d’amor vista des de la perspectiva de cada amant. La Eleanor Rigby (Jessica Chastain) i en Conor Rigby (James McAvoy) són una parella que viuen a Nova York. El seu idílic matrimoni canvia irreversiblement quan els toca viure una de les experiències més difícils de superar. Ella ha d’encarar aquests canvis i això afecta la relació amb el seu marit. Ell es concentra en la feina al restaurant per a evitar pensar en els seus problemes, inconscient de l’impacte que això té en Eleanor. Tant l’un com l’altre es deleixen per retornar a la innocència del seu passat, però saben que ja no és possible, de manera que buscaran el camí per arribar al cor de l’altre.

Tràiler VO

Vídeos: Altres tràilers.

Vendes internacionals: Pendent. Distribuïdores: Wanda (versió Ell) Wanda (versió Ella) | SND* | Koch Media | The Weinstein Company*. Més informació: Web oficial |  Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Un Certain Regard

La desaparició d’Eleanor Rigby


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa ds 17 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: Un Certain Regard | Un Certain Regard: La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: Candidata a la Càmera d’Or.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: pendent.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Ned Benson (Nova York, EUA, 03.04.1977). Estudià a la Deerfield Academy, de Massachusetts, i a la Columbia University, on es graduà en Anglès i Cinema. Havent tingut una etapa d’actor entre 2000 i 2004, és autor de tres curtmetratges. Ha debutat amb els llargmetratges La desaparició d’Eleanor Rigby: ell (2013) i La desparició d’Eleanor Rigby: ella (2013)

Extracte de la seva filmografia: La desaparició d’Eleanor Rigby: ell (2013), La desaparició d’Eleanor Rigby: ella (2013), La desaparició d’Elreanor Rigby: ells (2014)

FOTO La desaparició d’Eleanor Rigby, de Ned Benson


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *