Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2014
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2014: “Una colla de noies”, de Céline Sciamma

L’adolescència, l’ambigüitat sexual, el relat iniciàtic conformen la matèria primera del cinema de Céline Sciamma, que debutà fa sis anys presentant  Naissance des pieuvres, a Un Certain Regard, i ara torna a la Croisette, inagurant la Quinzena dels Realitzadors, després d’haver fet marrada el 2011 al Panorama de la Berlinale, amb Tomboy. Per a l’ocasió, presenta la història d’una noia educada amb convencions i normes que coineix una colla de noies diguem-ne alliberades…

Una colla de noies (Bande de filles | Girlhood)

Direcció: Céline Sciamma. Guió: Céline Sciamma. Producció: Hold-Up Films & Productions / Lilies Films (França), Arte France Cinéma (França). Durada: 1h52.

Intèrprets: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Mariétou Touré.

Sinopsi: La Marieme viu els quinze anys d’edat com un reguitzell de prohibicions. La censura de la barriada, la llei del nois, l’atzucac de l’escola. Coneix una colla de mosses alliberades i la cosa canvia, totalment: assumeix els codis del carrer, la violència, l’amistat… per viure la seva joventut!

Vídeos: Altres tràilers | Q&A filmEntrevista (Quinzena) amb l’autora.

Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Pyramide. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2014

Film d’inauguració

Una colla de noies


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dj 15 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Quinzena | La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat francès, 22.10.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Directora: Céline Sciamma (Pontoise, Val-d’Oise, França, 12.11.1980). Setzena promoció de La Fémis, on es graduà en l’especialitat de Guió. El seu projecte de fi d’estudis passà per un tribunal de què era membre l’actor i director Xavier Beauvois, que li n’apadrinà el reciclatge en forma d'”opera prima”: Naissance des pieuvres, que li van seleccionar a Un Certain Regard de Canes 2007 i guanyà el Premi Louis Delluc a una primera pel·lícula.

Extracte de la seva filmografia: Naissance des pieuvres (2007), Tomboy (2011) —seleccionada al Panorama de Berlín—, Una colla de noies (2014).

FOTO (d’Estelle Hanania) © Lilies Films Una colla de noies, de Céline Sciamma


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!