Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2014
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2014: “Fred al juliol”, de Jim Mickle

Reietó de les sessions de mitjanit de festivals de cinema i habitual del de Sitges, el nord-americà Jim Mickle enguany ha fet un pas endavant i ha presentat el seu darrer treball a la competició dramàtica de Sundance. La Quinzena de Canes 2014, que ja li va seleccionar l’any passat la canibalesca Som el que som, ha agafat el testimoni d’aquesta seva nova proposta, un thriller de venjança, amb aplicació de la llei del Talió i dos pares encarats que… ves que no hagin d’acabar ajudant-se. Amb un repartiment encapçalat pel televisiu Michael C. Hall i amb noms com Sam Shepard, Don Johnson i Vinessa Shaw.

Fred al juliol (Cold in July | Frío en Julio | Juillet de sang)

Direcció: Jim Mickle. Guió: Jim Mickle, Nick Damici. Producció: Belladonna Productions (EUA), BSM Studio (França). Durada: 1h40.

Intèrprets: Michael C. Hall, Sam Shepard, Don Johnson, Vinessa Shaw, Wyatt Russell.

Sinopsi: 1989. Texas. Una nit, en Richard Dane (Michael C. Hall) mata en Freddy Russell (Wyatt Russell), un lladre que havia entrat a casa seva. En aquell poble, la gent el considera un heroi; però aviat en Dane comença a patir per la seguretat de la seva família: ha arribat fins allà en Ben, el pare exconvicte d’en Freddy, disposat a venjar-se, liquidant el fill d’en Dane.

Vídeos: Altres tràilers | Q&A film | Entrevista (Quinzena) a l’autor.

Vendes internacionals: Memento. Distribuïdores: Good Films | Le Pacte/The Jokers. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2014

Cold in July


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dl 19 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Quinzena | La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat espanyol (també en català), 31.12.2014; al mercat francès, 24.12.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Sundance 2014 US Dramatic Competition | Sitges 2014 Oficial Fantàstic Òrbita | Altres festivals.


Director: Jim Mickle (dades pendents). Va estudiar a la NYU Tisch School of the Arts. Establert a Nova York i habitual del Festival de Sitges,  té una dèria notable amb els caníbals i epidèmies de bèsties immundes que ataquen els humans. Ajudant de càmera i dibuixant de storyboards, ha dirigit ja un curt i —amb aquest— quatre llargmetratges, dels quals també ha assumit el guió —habitualment amb Nick Damici—, a més d’aspectes com els efectes especials —en alguna ocasió—. A The Underdogs (2002), els gossos dominen en una ciutat estranya; a Mulberry Street (2007), les rates mosseguen la gent de Nova York i els infecten un virus, que al seu torn escampen tot queixalant altres persones; a Stake Land (2012) —guardonada a Toronto 2010 amb el Premi del Públic de Mitjanit— la cosa va d’una epidèmia de vampirs que arrasa ciutats abandonades…, i a Som el que som (2013) —estrenada a les sessions de mitjanit de Sundance 2013 i seleccionada a la Quinzena dels Realitzadors 2013— fa la seva versió de Somos lo que hay, producció mexicana (seleccionada a la Quinzena 2010) sobre una família de caníbals que, a la mort del pare, ha de mantenir la sanguinària tradició…

Extracte de la seva filmografia: The Underdogs (2002), Mulberry Street (2007), Stake Land (2012), Som el que som (2013), Cold in July (2014).

FOTO (de Ryan Samul) Cold in July, de Jim Mickle


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!