Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

29 d'abril de 2014
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2014: “A prop d’ella”, d’ Asaf Korman

Història triangular entre una noia discapacitada mental, la seva germana de qui en depèn i l’home que entra en la vida d’aquesta, que significa el debut en el camp del llargmetratge del muntador cinematogràfic (Jaffa, Els veïns de Déu) israelià Asaf Korman —que, el 2007, ja havia tingut a la Quinzena el curtmetratge amb què es graduà a l’escola de cinema—.

A prop d’ella (At Li Layla | Next to Her)

Direcció: Asaf Korman. Guió: Liron Ben-Shlush. Producció: 2-Team Productions (Israel). Durada: 1h30.

Intèrprets: Liron Ben-shlush, Dana Ivgy, Jacob Zada Daniel.

Sinopsi: La Chelli (Liron Ben-shlush) té cura de la seva germana, Gabby (Dana Ivgy), discapacitada psíquica. Els serveis socials descobreixen que la Gabby es queda sola a casa quan la seva germana se’n va a treballar i així és que la Chelli l’ha d’ingressar en un centre de dia. Tanmateix, aquest canvi permetrà que un home entri en la vida de Chelli. És en Zohar (Jacob Zada Daniel). Ara, la presència d’aquest home obre una esquerda en la relació simbiòtica entre les dues germanes. De mica en mica, tots tres van conformant un trio estrany, en què s’acaben esvaint les fronteres entre amor, sacrifici i tortura…

Tràiler VO

Vídeos: Altres tràilers | Q&A film | Entrevista (Quinzena) a l’autor.

Vendes internacionals: Films Boutique*. Distribuïdores: Pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2014

A prop d’ella


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dj 22 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Quinzena | La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: Candidata a la Càmera d’Or.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: pendent.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Asaf Korman (Tel-Aviv, Israel, 1982). Músic i realitzador de films des dels setze anys, estudià a la Minshar for Art i el seu treball de fi de carrera, el curtmetratge Death of Shula, interpretat per membres de la seva pròpia família, el va tenir seleccionat a la Quinzena de 2007. Curtmetratgista, és tanmateix especialment conegut i reconegut com a muntador cinematogràfic (Jaffa, Els veïns de Déu). A prop d’ella significa el seu debut en el camp del llargmetratge.

Extracte de la seva filmografia: A prop d’ella (2014).

FOTO A prop d’ella, d’ Asaf Korman


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!