Avui, gelosia al D’A 2014

D’entre els títols que es poden veure avui al D’A – Festival de Cinema d’Autor de Barcelona, destaca La gelosia, de Philippe Garrel. Cineasta singularment poètic i malencònic, compta novament amb el seu fill Louis Garrel i amb Anna Mouglalis, Rebecca Convenant, Olga Milshtein, Esther Garrel, perquè encarnin la història de l’actor de teatre que es debat entre la dona amb qui viu i la dona que estima. Aquesta té por que ell la deixi; però ella coneix un arquitecte i aleshores és ell qui tem que ella el deixi. Per entremig, la filla.

Si aquest film fou presentat a la Mostra de Venècia 2013, fou a Panorama de Berlín 2014 on es projectà O Homem das Multidões (O Homem das Multidões | The Man of the Crowd), de Marcelo Gomes i Cao Guimarães, sobre dos solitaris: un conductor de metro i una controladora de trànsit ferroviari.

Un dels títols que més va atraure la crítica radical a la darrera edició del Festival de Canes fou Norte, de Lav Díaz, que avui arriba al D’A (Aribau Club – Sala 2). Més de quatre hores de cinema a partir d’una base argumental com aquesta: Un intel·lectual frustrat per com van les coses, comet un crim, que el paga un home innocent a qui n’hi passa alguna de sorprenent quan és tancat a la presó.

També a l’Aribau Club Sala 2 s’hi pot veure i en VOSC, El comandant (????? | The Major), de Yuri Bykov, que l’any passat participà a la Setmana de la Crítica de Canes: un comandant de policia local atropella i mata una criatura, fet davant del qual pot optar per amagar-lo o bé assumir-ne penalment les conseqüències.

I d’entre les propostes de l’Autoria Catalana, al teatre del CCCB: Tots els camins de Déu, de Gemma Ferraté. Amb Marc García Coté, Oriol Pla, Jan Cornet, els darrers tres dies en la vida d’un Judes contemporani: un home que fuig de sí mateix, rosegat per la culpa, després de trair el seu millor amic. No té valor per suïcidar-se i coneix un noi que l’ajudarà a entendre com fer front als seus actes.

És útil consultar la graella horària del D’A. Graella del D’A 2014.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *