Canes 2014 · Competició: “Les meravelles”, d’Alice Rohrwacher

Salt força sorprenent de la italiana Alice Rohrwacher, que amb el segon llargmetratge passa del seu debut a la Quinzena a entrar directament a la Competició del Festival de Canes. Autora jove, amb només dos films, centrats tot dos en personatges adolescents encarats a la societat, via la qüestió religiosa (Corpo celeste), via el medi ambient i la mena de món en què estan creixent (Les meravelles).

La protagonista d’aquesta segona pel·lícula du el fellinià nom de Gelsomina. La Gelsomina és una noia que viu amb les germanes i el pare, molt lligats tots a la natura i els animals, en un equilibri que voreja la perfecció; tanmateix, la seva existència queda sobtadament trasbalsada ran de l’arribada d’un noi anomenat Martin.

 

FOTO © BiM Cartell italià de Les meravelles, d’Alice Rohrwacher


Les meravelles (Le meraviglie | When You Were Born | Les merveilles)

Direcció: Alice Rohrwacher. Guió: Alice Rohrwacher. Producció: Tempesta (Itàlia), Amka Films Productions (Suïssa), Rai Cinema (Itàlia) i altres. Durada: 1h50.

Repartiment: Maria Alexandra Lungu (Gelsomina), Sam Louwyck (El pare de Gelsomina), Alba Rohrwacher (Angelica), Sabine Timoteo (Coco), Agnese Graziani (x), Monica Bellucci (Milly Catena), André Hennicke (x), Luis Huilca (Martin).

Sinopsi: L’estiu de quatre germanes de la mà de Gelsomina, la pubilla del regne petit i estrany que son pare ha bastit per a protegir la família del món “que està a punt d’acabar-se”. És un estiu extraordinari, en què es relaxen les normes familiars: d’una banda, amb l’arribada a casa de Martin, un xicot alemany en reeducació, i per altre cantó, amb la incursió en aquell territori d’un concurs televisiu, “El país de les meravelles”, presentat per la fada blanca Milly Catena.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-AIHVBjHP_Y]

Vídeos: Altres tràilers | Vídeos al web del Festival de Canes | Alice Rohrwacher presenta el Film al Torino FF 2013 | Reportatge del rodatge.

Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: KarmaAd Vitam | BiM. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it) | Alice Rohrwacher, “Le meraviglie”: si gira dal 19 agosto (Velvet Cinema) | Alice Rohrwacher: “Vi racconto il mio nuovo film” (Primissima).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

Les meravelles


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsa | Alice Rohrwacher: “La comunitat rural del film la forma gent que ha vingut a pagès per opció política, manca de treball a ciutat…” | Primeres reaccions | Canes 2014: programa dg 18 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: Grand Prix.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Altres veus. Estrena: Al mercat italià, 22.05.2014; al mercat francès, 08.10.2014; al mercat espanyol, 27.02.2015.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Directora: Alice Rohrwacher (Fiesole, la Toscana, Itàlia, 29.12.1980). Germana de l’actriu Alba Rohrwacher. Llicenciada en Filosofia i LLetres a la Universitat de Torí, Màster en Guió i Llenguatge Documental a Lisboa; Màster en Tècnica Narrativa, Guií i Dramatúrgia, a Torí. Guionista, muntadora i directora de fotografia, començà la carrera treballant de documentalista. La seva primera pel·lícula girava sobre una adolescent a la recerca del seu lloc, amb especial relació amb la qüestió religiosa. El segon llarg, joves i adolescents, en relació amb el medi ambient i la societat.

Extracte de la seva filmografia: Checosamanca —film col·lectiu— (2006), Corpo celeste (2011), Les meravelles (2014).

Presències a Canes: Alice Rohrwacher debuta al Festival de Canes | Alice Rohrwacher a la Quinzena dels Realitzadors.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *