Canes 2014 · Competició: “Foxcatcher”, de Bennett Miller

Conegut pels seus biopics Capote i Moneyball, el cineasta nord-americà Bennett Miller —habitual dels Oscar— debuta al Festival de Canes amb aquesta pel·lícula que du a la gran pantalla la història real de John du Pont, ric filantrop i gran aficionat als esports que, a la seva propietat de Pennsylvània, va fer construir un centre d’entrenament dedicat a la lluita olímpica i anomenat “Team Foxcatcher”, però acabà assassinant —el 1996— el campió olímpic David Schultz, crim pel que fou condemnat a trenta anys de presó, malgrat haver al·legat que patia esquizofrènia paranoide.

FOTO © Mars Distribution Foxcatcher, de Bennett Miller


Foxcatcher (Foxcatcher)

Direcció: Bennett Miller. Guió: E. Max Frye, Dan Futterman. Producció: Annapurna Pictures (EUA), Likely Story (EUA), Media Rights Capital (EUA). Durada: 2h10.

Repartiment: Channing Tatum (Mark Schultz), Steve Carell (John du Pont), Anthony Michael Hall (Jack), Mark Ruffalo (David Schultz), Sienna Miller (Nancy Schultz), Vanessa Redgrave (Jean du Pont).

Sinopsi: Guanyadors de la medalla d’or als Jocs Olímpics de 1984, en la modalitat de lluita, en Mark i en Dave Schultz tenen gran esperances de poder defensar el títol als propers Jocs de Seül. Tanmateix, acomiaden en Mark del seu lloc de treball d’entrenador i també son germà gran, en David. Delerós de poder entrenar-se sol, en Mark s’anima en conèixer John du Pont, filantrop ric que li proposa d’incorporar-se al seu club de lluita, flamant, situat a la seva finca luxosa de Foxcatcher. En Dave també queda fascinat amb aquest patriota excèntric, seduït per la perespectiva de preparar el millor equip de lluita del món. Però els deliris patriòtics de Du Pont i la seva voluntat irracional de garantir la victòria dels Estats Units a l’estranger passaran per davant de la seva generositat i benevolència…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vGlu9e9KNII]

Vídeos: Tràiler VOSE | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Annapurna International*. Distribuïdores: Vértigo, Mars. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

Foxcatcher


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsa | Primeres reaccions | Canes 2014: programa dl 19 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: Premi Millor Direcció.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: mercat francès, 21.01.2015; mercat espanyol, 06.02.2015.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Bennett Miller (Nova York, EUA, 30.12.1966). Va estudiar a la Mamaroneck High School, on tingué de company Dan Futterman, actor que ha coescrit els guions de dos dels seus films. Amb només quatre llargmetratges, sembla haver-se especialitzat en les biografies, tant si es tracta d’un documental, com de ficcions —en aquest cas, opta per personatges com Truman Capote, un mànager de bèisbol que introduí la informàtica en la gestió o un filantrop que acabà enfollit volent crear el millor equip del món de lluita lliure—.

Extracte de la seva filmografia: The Cruise (1998), Capote (2005), Moneyball (2011), Foxcatcher (2014)

Presències a Canes: Bennett Miller debuta al Festival de Canes.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *