Canes 2014 · Competició: “Mr. Turner”, de Mike Leigh

Des de feia ben bé deu anys, el cineasta Mike Leigh estava treballant la idea de fer un biopic sobre el pintor anglès J.M.W. Turner. Finalment l’ha realitzat, amb el suport de la National Gallery, la Tate Britain i la Royal Academy, que li han donat un permís especial per accedir a algunes obres originals d’aquest precursor de l’impressionisme. I és Timothy Spall, actor que ja ha treballat anteriorment amb ell, qui encarna Turner.

FOTO © Diaphana Mr. Turner, de Mike Leigh


Mr. Turner (Mr. Turner)

Direcció: Mike Leigh. Guió: Mike Leigh. Producció: Film 4 (Anglaterra), Focus Features International (Anglaterra), Lipsync Productions (Anglaterra), Thin Man Films (Anglaterra), Xofa Productions (Anglaterra). Durada: 2h29.

Repartiment: Timothy Spall (J.M.W. Turner), Roger Ashton-Griffiths (Henry William Pickersgill), Dorothy Atkinson (Hannah Danby), Marion Bailey (Sophia Booth), Paul Jesson (William Turner), Lesley Manville (Mary Somerville), Martin Savage (Benjamin Robert Haydon).

Sinopsi: Evocació dels darrers anys de vida del pintor britànic J.M.W Turner (Timothy Spall) —1775-1851—. Artista reconegut i membre apreciat, tot i que dissipat, de la Royal Academy of Arts, viu envoltat de son pare, que li fa d’ajudant, i de la seva fidel majordoma. Freqüenta l’aristocràcia, visites els prostíbuls i nodreix la inspiració en nombrosos viatges. La fama de què gaudeix, no li estalvia pas tanmateix ni les bromes del públic, ni els sarcasmes de “l’establishment”.  Quan se li mor el pare, en Turner queda molt afectat i s’aïlla. La vida li fa un tomb, però, en conèixer la Sra. Booth (Marion Bailey), propietària d’una pensió familiar arran de mar.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Tn4zSR_5ioI]

Vídeos: Fragment 1 VOSF | Fragment 2 | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: SunRay Films. Distribuïdores: Diaphana | Sony Pictures Classics*. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

Mr. Turner


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsa | Mike Leigh: “Mr Turner” va de les tensions i els contrastos entre aquest home tan mortal i la seva obra eterna | Primeres reaccionsCanes 2014: programa dj 15 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: Premi Millor Interpretació Masculina -Timothy Spall-.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: pendent.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director/a: Mike Leigh (Salford, Lancashire, Anglaterra, 20.02.1943). Cineasta de l’existència ombrívola, vorejant per moments el realisme brut a l’anglesa, basa la força dramàtica dels seus films en els personatges, sovint masegats, sotmesos a situacions força extremes, i servits per actors als quals treu un profit extraordinari.

Extracte de la seva filmografia: Bleak Moments (1971), High Hopes (1988), Life Is Sweet (1990), Naked (1993), Secrets i mentides (1996), Career Girls (1997), Topsy-Turvy (1999), All or Nothing (2002), Vera Drake (2004), Happy-Go-Lucky (2008), Un altre any (2010), Mr. Turner (2014).

Presències a Canes: Mike Leigh al Festival de Canes.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *