Canes 2014 · Competició: “The Homesman”, de Tommy Lee Jones

Originari de Texas, el nom de Tommy Lee Jones té un cert perfum de western. Per ser exactes, el seu rostre és associable més aviat a films d’acció; però tres de les quatre vegades que s’ha posat rere la càmera ha estat per a rodar westerns. Atípics, amb personatges dotats de gruix, però ambientats a les terres de l’ oest americà, i mal siguin ambientats a l’actualitat, mal ho siguin als anys de la nova frontera. I, per cert, sempre protagonitzats per ell mateix.

La seva primera aventura autènticament cinematogràfica com a director, Els tres enterraments de Melquíades Estrada (2005), va convèncer a Canes, on guanyà el premi al Millor Actor. Ara, en la seva segona incursió a la gran pantalla, torna a entrar en Competició i passa per ser un dels títols esperats d’aquesta 67a edició del Festival.

FOTO © EuropaCorp Cartell original de The Homesman, de Tommy Lee Jones


The Homesman (The Homesman)

Direcció: Tommy Lee Jones. Guió: Kieran Fitzgerald, Tommy Lee Jones i Wesley A. Oliver, amb la col·laboració no acreditada de Miles Hood Swarthout; adaptació de la novel·la epònima de Glendon Swarthout. Producció: EuropaCorp (França), Ithaca (EUA), The Javelina Film Company (EUA). Durada: 2h02.

Repartiment: Tommy Lee Jones (George Briggs), Hilary Swank (Mary Bee Cuddy), Meryl Streep (Altha Carter), Grace Gummer (Arabella Sours), Miranda Otto (Theoline Belknapp), Tim Blake Nelson (el transportista), John Lithgow (el reverend Dowd), James Spader (Aloysius Duffy).

Sinopsi: El 1885, a tres dones que han enfollit les fan fora del poble i les deixen en mans de Mary Bee Cuddy (Hilary Swank), pioera forta i independent, filla de Nebraska. De camí cap a Iowa, on aquestes dones podran refugiar-se, es troben amb George Briggs (Tommy Lee Jones), vagabund bestiota a qui Mary Bee Cuddy salva de la mort. És així que decideixen anar junts per a encarar la duresa i els perills d’aquella zona de la Frontera.

Vídeos: Altres tràilers | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: EuropaCorp. Distribuïdores: EuropaCorp. Més informació: Facebook (fr) | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

The Homesman


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsa | Tommy Lee Jones: “No sé pas molt bé què és un western” | Primeres reaccions | Canes 2014: programa dg 18 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat francès, 21.05.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Telluride 2014 | Toronto 2014 | Altres festivals.


Director: Tommy Lee Jones (San Saba, Texas, EUA, 15.09.1946). Havent treballat en construcció subaquàtica i en la indústria extractiva del petroli, estudià amb beca a la St. Mark’s School of Texas, de Dallas, i posteriorment a Harvard —on fou company del futur vicepresident nord-americà Al Gore i destacà en la pràctica del futbol americà—. Graduat en Literatura Anglesa, amb un cum laude de Harvard, el 1969, se n’anà de seguida a Nova York, on començà la seva carrera teatral, a Broadway. L’any següent ja debutava davant les càmeres cinematogràfiques, si bé seguí residint a la ciutat dels gratacels i actuant tant a l’off Broadway com als escenaris principals d’aquell districte teatral. A mitjan anys setanta va traslladar-se a Los Angeles i començà a aparèixer a la televisió, assumint diversos papers, treballant puntualment al cinema, àmbit en què acabaria desenvolupant primordialment la carrera actoral a partir de 1989. El seu neguit com a director el va poder desenvolupar el 1995, amb el telefilm The Good Old Boys, un western que ell mateix protagonitza, amb Frances McDormad, Sam Shepard i Sissy Spacek al repartiment. Per bé que no seria fins al cap d’una dècada que assumiria el primer llarg pel cinema, Els tres enterraments de Melquíades Estrada, que també protagonità ell (premi d’interpretació a Canes).

Extracte de la seva filmografia com a director: Els tres enterraments de Melquíades Estrada (2005), The Homesman (2014).

Presències a Canes: Tommy Lee Jones al Festival de Canes.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *