Canes 2014 · Competició: “Maps to the Stars”, de David Cronenberg

Les “Stars” d’aquest nou títol de David Cronenberg són les estrelles de Hollywood. I és que el film s’anuncia com una mirada complexa a Hollywood i el que reflecteix de la cultura occidental.

Després d’haver tingut en competició l’anterior Cosmòpolis, en què es mirava la decadència final del capitalisme, de la mà de Don DeLillo i situant-se a la Nova York de Wall Street, sembla que ara repeteix jugada anant a l’altra Meca nord-americana, no la dels negocis, sinó de l’espectacle. I ho fa, repetint amb Robert Pattinson, però confiant el protagonisme a tota una Julianne Moore, auxiliada per John Cusack i Mia Wasikowska.

FOTO © Le Pacte Maps to the Stars, de David Cronenberg


Maps to the Stars (Maps to the Stars)

Direcció: David Cronenberg. Guió: Bruce WagnerMúsica: Howard Shore. Producció: Prospero Pictures (Canadà), Sentient Entertainment (EUA), SBS Productions (França), Integral Film (Alemanya). Durada: 1h51.

RepartimentJulianne Moore (Havana Segrand), Robert Pattinson (Jérôme Fontana), John Cusack (Dr. Stafford Weiss), Mia Wasikowska (Agatha Weiss), Olivia Williams (Christina Weiss),  Evan Bird (Benjie Weiss), Sarah Gadon (Clarice Taggart), Carrie Fisher  (Carrie Fisher).

Sinopsi:  Els Weiss són una arquetípica família de Hollywood. El pare, Stafford (John Cusack) és un “coach” de famosos que ha fet fortuna amb els seus llibres d’autoajuda; la mare, Christina (Olivia Williams), mena la carrera del seu fill Benjie (Evan Bird), estrella infantil de 13 anys d’edat. Una client de l’Stafford, Havana Segrand (Julianne Moore), és actriu i es deleix per fer una nova versió de la pel·lícula que va interpretar la seva mare, Clarice, estrella dels anys seixanta. La mort de la Clarice no la deixa dormir; mentre en Benjie surt d’una cura de desintoxicació que havia començat als 9 anys i la seva germana, Agatha (Mia Wasikowska), que acaba de sortir del sanatori on era ingressada per piròmana, s’embolica amb en Jérôme (Robert Pattinson), conductor de limusina i actor en potència.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mT9E3nGQ4Qo]

Vídeos: Altres tràilers | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: eOne International. Distribuïdores: VértigoLe Pacte | Adler Ent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

Maps to the Stars


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsa | David Cronenberg: “Les pel·lícules dels grans estudis de Hollywood semblen fruit d’un incest” | Primeres reaccions | Canes 2014: programa dl 19 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: Premi a la Millor Interpretació Femenina -Julianne Moore-.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Prèvia. Estrena: al mercat francès, 21.05.2014; al mercat espanyol, 06.03.2015.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: David Cronenberg (Toronto, Canadà, 15.03.1943).

Extracte de la seva filmografia: The Brood (1979), Scanners (1981), Videodrome (1983), La zona morta (1983), La mosca (1986), Inseparables (1988), El festí nu (1991), M. Butterfly (1993), Crash (1996), eXistenZ (1999), Spider (2002), Una història de violència (2005), Chacun son cinéma —episodi “At the Suicide of the Last Jew in the World in the Last Cinema in the World”—, Promeses de l’Est (2007), Un mètode perillós (2011), Cosmòpolis (2012), Maps to the Stars (2014).

Presències a Canes: David Cronenberg al Festival de Canes.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *