Canes 2014 · Competició: “Saint Laurent”, de Bertrand Bonello

Què haurà fet un cineasta com Bertrand Bonello a partir de la biografia d’ Yves Saint Laurent, concretament del període 1965-1976 de l’estilista francès? Què l’ha dut a triar l’actoret —imatge actual d’una prestigiosa marca de perfum masculí— Gaspard Ulliel per a encarnar YSL i a donar a Jérémie Renier el rol del seu amant, Pierre Bergé?

El cinema de Bonello té certes dèries temàtiques, prou al voltant del sexe, i aquest “biopic” podria no tenir sentit sense la seva aportació autoral, sobretot perquè ja hi ha altres films sobre el personatge, com Yves Saint Laurent, de Jalil Lespert, estrenat fa ben poc (i amb Pierre Niney com a YSL i Guillaume Gallienne com a Pierre Bergé).

FOTO Primer cartell de Saint Laurent, de Bertrand Bonello


Saint Laurent (Saint Laurent)

Direcció: Bertrand Bonello. Guió: Bertrand Bonello, Thomas Bidegain. Producció: EuropaCorp (França), Mandarin Films (França). Durada: 2h15.

Repartiment: Gaspard Ulliel (Yves Saint Laurent), Jérémie Renier (Pierre Bergé), Léa Seydoux (Loulou de la Falaise), Louis Garrel (Jacques de Bascher), Amira Casar (Anne-Marie Munoz), Helmut Berger (Yves Saint Laurent, de gran),  Valeria Bruni-Tedeschi (x), Brady Corbet (Squibb, home de negocis), Jasmine Trinca (Talitah Getty).

Sinopsi: Film biogràfic centrat en el període 1965-1976 de la vida del famós estilista. Les alegries i els patiments de qui volia ser el millor de la seva generació, fer baixar la moda al carrer i vestir la dona moderna, en un món canviant, negat en festes i despreocupacions. Un dels modistos més grans de tots els temps topa amb els anys setanta: ni l’un ni els altres no en sortiran intactes.

Vídeos: Tràilers | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: EuropaCorp. Distribuïdores: EuropaCorp. Més informació: Facebook oficial | Imdb (ang)| Unifrance (fr) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

Saint Laurent


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsaBertrand Bonello: ” La pel·lícula va del documental a l’òpera” | Primeres reaccions | Canes 2014: programa del ds 17 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: Menció especial per al gosset Moujik (Premis Palm Dog).


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat francès, 01.10.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Bertrand Bonello (Niça, França, 11.09.1968). Músic i artista multidisciplinar, desenvolupa una carrera cinematogràfica, no gaire prolífica i no exempta de pretensions, amb autorals obsessions temàtiques i estilístiques.

Extracte de la seva filmografia: El pornògraf (2001), Tiresia (2003), De la guerra (2008), Casa de tolerància (2011), Ingrid Caven, música i veu (2012), Saint Laurent (2014).

Presències a Canes: Bonello al Festival de Canes | a la Quinzena | a la Setmana de la Crítica.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *