Pablo Trapero presidirà el Jurat d’Un Certain Regard de Canes 2014

El director argentí Pablo Trapero presidirà enguany el Jurat d’Un Certain Regard, part constitutiva de la selecció oficial del Festival de Canes (14-25 de maig), conformada habitualment per una vintena de pel·lícules, el gruix de les quals s’anunciarà públicament el proper 17 d’abril.

D’aquí a uns dies s’anunciarà la composició del Jurat que presidirà Trapero i que el divendres 23 de maig haurà de fer públic el seu veredicte.

FOTO © Alta Films Pablo Trapero i els protagonistes de la seva Elefante Blanco, al rodatge de la pel·lícula


L’elecció sembla encertadíssima perquè Trapero és un cineasta que ha presentat fins a tres films a Un Certain Regard: El bonaerense (2002), Carancho (2010) i Elefante blanco (2012). Tot i haver tingut en Competició Leonera (2008), ha acceptat posteriorment de tornar al Regard i ha pogut valorar la funció informativa d’aquesta secció, que li ha permès que la seva obra seguís sent difosa i valorada per crítica i cinèfils d’arreu del món. Estic molt orgullós —ha declarat— de ser el president del Jurat d’Un Certain Regard. Orgullós de participar en l’aventura “cannoise” d’una altra manera. El Certain Regard, on he presentat tres de les meves pel·lícules, sempre és una selecció apassionant. S’hi troba grans mestres, joves promeses, nous països i les formes noves del cinema.

Pablo Trapero pren el relleu a Thomas Vinterberg, que fou l’any passat el president d’aquest Jurat —i guardonà La imatge que falta, de Rithy Panh, que precisament s’estrena aquesta setmana a part de la nostra cartellera—. El 2012 ho fou Tim Roth; el 2011, Emir Kusturica; el 2010, Claire Denis…


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *