Canes 2014: Rumors II (G-N)

Tornarà Terrence Malick a Canes? Hi presentarà Voyage of time fora de competició, el documental IMAX produït amb material rodat ran de L’arbre de la vida? Durà  a concurs Knight of cups? Sempre és un misteri. En canvi sembla força més clar que Tommy Lee Jones sí hi tornarà, amb The Homesman, després d’haver-hi fet un més que bon paper amb Els tres enterraments de Melquíades Estrada (2005). Al costat seu, ves que no s’hi estreni com a cineasta l’actor Ryan Gosling, i, per altra banda, cal esperar-hi la presència, si més no d’algun d’aquests cineastes emergents: Mia Hansen-Løve, Jeff Nichols o Duane Hopkins. I Moretti, tindrà enllestit el seu nou film? I Takashi Miike, repetirà novament? I Isaki Lacuesta, treurà el cap per Canes?..

FOTO Terrence Malick dirigeix Christian Bale, a Knight of cups


Canes 2014: Rumors II (G-N).

How To Catch A Monster. Direcció: Ryan GOSLING. Guió: Ryan Gosling. Amb Christina Hendricks, Saoirse Ronan, Eva Mendes, Matt Smith, Ben Mendelsohn. Sinopsi: Una mare soltera (Chrsitina Hendricks), arrossegada cap a un món fosc, ocult; un dels seus fills, adolescent, troba un camí que el du a una secreta ciutat submarina. Més informació: Opera prima | Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Body Art. Direcció: Luca GUADAGNINO. Guió: Luca Guadagnino, adaptació de la novel·la The Body Artist, de Don DeLillo. Amb David Cronenberg, Isabelle Huppert, Sigourney Weaver, Denis Lavant. Sinopsi: Una dona (Isabelle Huppert) està de dol per la mort del marit; de sobte, descobreix que un individu estrany viu a l’habitació del pis de dalt. Distribuïdores: Alfama. Més informació: Imdb (ang) | MyMovies (it) | AlloCiné (fr).

Eden. Direcció: Mia HANSEN-LØVE. Guió: Mia Hansen-Løve i Sven Hansen-Løve. Amb Félix de Givry, Hugo Conzelmann, Pauline Étienne, Roman Kolinka, Vincent MacaigneGreta Gerwig, Brady Corbet. Sinopsi: El recorregut sentimental d’un DJ a qui s’atribueix el “French House” o “French Touch”, corrent de la música electrònica prou popular els anys noranta. Vendes internacionals: Kinology. Distribuïdores: Ad Vitam*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Bypass. Direcció: Duane HOPKINS. Guió: Duane Hopkins. Amb George MacKay, Donald Sumpter, Felicity Gilbert. Sinopsi. En Tim és un bon noi. En Tim és un criminal. Més informació: Imdb (ang) | Ioncinema (ang).

Murieron por encima de sus posibilidades. Direcció: Isaki LACUESTA. Guió: Isaki Lacuesta. Amb Raúl Arévalo, Bruno Bergonzini, Albert Pla, Ivan Telefunken, Julián Villagrán, Jordi Vilches, Imanol Arias, Alex Brendemühl, José Coronado, Eduard Fernández, Ariadna Gil, Barbara Lennie, Sergi López, Carme Machí, Àlex Monner, Miguel Noguera, Josep Maria Pou, Pau Riba, Jaume Sisa, Emma Suárez, Luis Tosar. Sinopsi: Cinc ciutadans normals i corrents d’un país estranyament semblant al nostre, veuen les seves vides destrossades com a conseqüència de la crisi econòmica. No s’han vist entre si, però quan finalment es troben, descobreixen que han portat vides paral·leles: els cinc embogiren fins l’extrem d’acabar cometent un assassinat atroç i tots han acabat tancats en una institució psiquiàtrica, complint condena. Dins del manicomi, un d’ells, en Miguel, ex-empresari emprenedor que ara s’ha convertit en una mena de predicador embotit al xandall de la presó, comença a impartir-los doctrina econòmica. Cap dels altres no entèn res, tret que es mereixen una venjança. Una venjança cruel. Però contra qui? Això encara no ho saben, és una idea que s’escapa de les seves possibilitats. Més informació: Imdb (ang) | CatalanFilms (cat). [actualització de l’apunt del dia 31.03.2014].

The Homesman. Direcció: Tommy Lee JONES. Guió: Kieran Fitzgerald, Tommy Lee Jones i Wesley A. Oliver, amb la col·laboració no acreditada de Miles Hood Swarthout; adaptació de la novel·la epònima de Glendon Swarthout. Amb Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Meryl Streep, Grace Gummer, Miranda Otto, Tim Blake Nelson, John Lithgow, James Spader.  Sinopsi: El 1985, a tres dones que han enfollit les fan fora del poble i les deixen en mans de Mary Bee Cuddy (Hilary Swank), pioera forta i independent, filla de Nebraska. De camí cap a Iowa, on aquestes dones podran refugiar-se, es troben amb George Briggs (Tommy Lee Jones), vagabund bestiota a qui Mary Bee Cuddy salva de la mort. És així que decideixen anar junts per a encarar la duresa i els perills d’aquella zona de la Frontera. Vendes internacionals: EuropaCorp. Distribuïdores: EuropaCorp*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).


Knight of Cups. Direcció: Terrence MALICK. Guió: Terrence Malick. Amb Christian Bale, Natalie Portman, Cate Blanchett, Isabelle Lucas, Antonio Banderas, Wes Bentley, Imogen Poots, Freida Pinto, Teresa Palmer, Ryan O’Neal, Jason Clarke, Joel Kinnaman, Shea Whigham. Sinopsi:  Un home, temptacions, fama, excessos. Sembla que la pel·lícula s’ambienta al món del negoci cinematogràfic de Los Angeles. Vendes internacionals: Film Nation. Més informació: Imdb (ang) | Terrence Malick Will Edit His Upcoming Films Simultaneously (Matt Goldberg, Collider) | Terrence Malick’s Knight Of Cups Gets New Description (We Got This Covered) | AlloCiné (fr) |  Comme Au Cinéma (fr).

Voyage of Time. Direcció: Terrence MALICKDocumental amb la veu de Brad Pitt, Emma Thompson. Sinopsi: Exploració sobre el naixement i la mort de l’univers. Un film concebut per a les sales Imax, a partir del material produït per a L’arbre de la vida. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | MyMovies (it) | Top 100 Most Anticipated Films of 2012: #11. Terrence Malick’s Voyage of Time (Eric Lavallee, IonCinema, 09.01.2012).


Over your Dead Body (Kuime | Over Your Dead Body). Direcció: Takashi MIIKE. Guió: Kikumi Yamagishi. Amb Ko Shibasaki, Hitomi Katayama, Ebizô Ichikawa. Nota sinòptica: Una història de fantasmes. Vendes internacionals: Celluloid Dreams. Més informació: Imdb (ang).

Foxcatcher. Direcció: Bennett MILLER. Guió: E. Max Frye, Dan Futterman. Amb Channing Tatum, Steve Carell, Anthony Michael Hall, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave. Sinopsi: La història real de John du Pont, ric filantrop i gran aficionat als esports que, a la seva propietat de Pennsylvània, va fer construir un centre d’entrenament dedicat a la lluita olímpica i anomenat “Team Foxcatcher”. La seva vida, tanmateix, féu un tom radical el 1996, quan assassinà el campió olímpic David Schultz. En john du Pont va al·legar que patia esquizofrènia paranoide, però fou condemnat a trenta anys de presó. Distribuïdores: Mars. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Mia Madre. Direcció: Nanni MORETTI. Guió: Nanni Moretti, Francesco Piccolo i Valia Santella. Amb John Turturro, Nanni Moretti, Margherita Buy. Distribuïdores: Le Pacte* | 01*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | MyMovies (it).

The Normal Heart. Direcció: Ryan MURPHY. Guió: Larry Kramer, adaptació de la seva pròpia peça teatral autobiogràfica. Amb  Mark Ruffalo, Matt Bomer, Jonathan Groff, Taylor Kitsch, Jim Parsons, Julia Roberts. Sinopsi: Crònica (telefilm) de com la SIDA va estendre’s com una epidèmia als anys vuitanta i de la lluita d’un escriptor activista, Ned Weeks (Mark Ruffalo), fundador d’un grup d’ajuda en la lluita contra aquesta malaltia. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Midnight Special. Direcció: Jeff NICHOLS. Guió: Jeff Nichols. Amb Adam Driver, Kirsten Dunst, Joel Edgerton, Michael Shannon. Sinopsi: Film de ciència-ficció. Pel·lícula de “cacera a l’home”. Un pare i un fill fan camí, després que el pare s’ha assabentat que aquest fill seu té poder especials. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | Primer film d’estudi (Warner Bros) del cineasta Jeff Nichols.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *