Canes 2014: Rumors II (A-F)

La segona onada de rumors sobre films que podrien anar al Festival de Canes, bé a la selecció oficial, bé a Quinzena dels Realitzadors, bé a Setmana de la Crítica, està farcida de noms habituals de Canes o que el certamen hi té bona relació (han estat membres de jurats, se’ls ha recuperat algun film, se’ls ha dedicat alguna exposició…). Estic pensant en Tim Burton, Peter Bogdanovich, Manoel de Oliveira, Thomas Vinterberg o guanyadors de la Palma d’Or com Wim Wenders, Terrence Malick, Nanni Moretti o Apichatpong Weerasethakul.

Francament, alguns d’aquests títols sembla difícil que estiguin acabats a temps per ser a Canes el maig d’aquest any. D’altres cineastes, com la danesa Susanne Bier podria voler tastar aquest certamen. Hi ha també directors que potser no han sabut aprofitar l’oportunitat que anteriorment els ha donat la Selecció Oficial, com és per exemple el cas d’ Isabel Coixet o, fins a cert punt, de Jeff Nichols (Mud, a Canes, no va acabar de funcionar) i això els pot jugar tant en contra com a favor, segons el cas, en les maneres dels comitès de selecció. Però són films a prendre en consideració en aquesta fase de rumors i que, si no van a la Croisette, molt probablement els acabaran veient a Venècia o a Berlín.

Aquesta segona onada de rumors l’he recollida d’una sèrie de mitjans i me’n faré ressó en una sèrie d’apunts que aniré publicant tot seguit.

FOTO © Gravier Productions Magic in the Moonlight, de Woody Allen


Canes 2014: Rumors II (A-F).

Magic in the Moonlight. Direcció: Woody ALLEN. Amb Eileen Atkins, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater, Simon McBurney, Emma Stone, Jacki Weaver. Sinopsi: Comèdia romàntica sobre un anglès contractat per ajudar a desemmascarar una possible estafa, amb tot de complicacions personals i professionals que s’hi esdevenen… Distribuïdores: Mars. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | Rodat a la Costa Blava, per la zona de Niça, Canes…

Serena. Direcció: Susanne BIER. Guió: Christopher Kyle, adaptació de la novel·la de Ron Rash. Amb Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Rhys Ifans, Toby Jones, Sean Harris. Distribuïdores: StudioCanal. Sinopsi: En George Pemberton (Bradley Cooper) i la seva dona, la Serena (Jennifer Lawrence), s’instal·len a Carolina del Nord, durant la Gran Depressió, pensant a tirar endavant una gran empresa de fusta per a la construcció. En George ja havia viscut en aquella zona muntanyosa inhòspita, on havia tingut un fill il·legítim; però la Serena, no, per bé que de seguida s’hi fa i s’hi mou com els homes. La parella es converteixen en els reis de la muntanya. Tanmateix, l’èxit i la felicitat se’ls esvaeix des que Serena s’assabenta que no pot tenir fills i li agafa una ràbia venjativa contra el fill il·legítim de George. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Squirrel To The Nuts. Direcció: Peter BOGDANOVICH. Guió: Peter Bogdanovich i Louise Stratten. Amb Jennifer Aniston, Imogen PootsOwen Wilson, Rhys Ifans. Sinopsi: Un director de Broadway, casat, s’enamora d’una prostituta que es converteix en actriu i l’ajuda en la seva carrera. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr)

Big Eyes. Direcció: Tim BURTON. Guió: Scott Alexander, Larry Karaszewski. Amb Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston. Sinopsi: La història del pintor Walter Keane i de la seva dona Margaret, famosos als anys cinquanta i seixenta, gràcies a un seguit de retrats de canalla amb ulls grossos. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr)

Learning to Drive. Direcció: Isabel COIXET. Guió: Sarah Kernochan. Amb Patricia Clarkson, Ben Kingsley, Jake Weber. Sinopsi: La Wendy (Patrícia Clarkson), una crítica literària novaiorquesa molt atrafegada, queda ben trasbalsada que el marit la deixa sobtadament per a anar-se’n amb una altra dona. El divorci que se n’esdevé resulta be amarg. La Wendy està encoleritzada amb el marit, en particular, i amb tots els homes, en general, i s’afigura que l’estan traint tots els que l’envolten. Això, encara l’aïlla més. D’entre les diverses coses que la Wendy ha d’arreglar per dur aquesta seva nova vida solitària, hi ha la necessitat de treure’s el carnet de conduir. Fins ara sempre havia conduït el marit. Així és com ha de sortir de l’amagatall, per anar a classes de conducció. El seu instructor, en Darwan (Ben Kingsley), és un sikh, refugiat polític de l’Índia, que es mostra molt pacient amb la seva aprenent, a qui veu molt baixa de moral. Mentrestant, en Darwan està tramitant un matrimoni de conveniència amb una dona que coneix. A mesura que la Wendy i en Darwan es van coneixent, s’ajuden mútuament per seguir endavant amb les seves vides. Més informació: Imdb (ang).

Suite Française. Direcció: Saul DIBB. Guió: Matt Charman i Saul Dibb, adaptació de la novel·la epònima d’Irène Némirovsky. Amb Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts, Sam Riley, Ruth Wilson. Sinopsi: Cinquanta anys després de la mort d’Irène Némirovsky, la seva filla gosa llegir-li el diari personal i hi descobreix una història increïble… 1940, França. Tot esperant rebre notícies del marit, presoner de guerra, la sublim Lucile Angellier (Michelle Williams) mena una vida vigilada de prop per l’ull inquisidor de la sogra. Però aviat arriba una guarnició alemanya que s’instal·la en aquell indret. Entre aquests soldats hi ha en Bruno (Matthias Schoenaerts), l’elegant oficial que s’està a casa d’elles, amb qui acabarà ben enamorada al cap d’unes setmanes, cosa que els durà a les tragèdies de la guerra… Distribuïdores: UGC. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

The Captive (The Captive | Captives). Direcció: Atom EGOYAN. Guió: Atom Egoyan, David Fraser. Amb Ryan Reynolds, Rosario Dawson, Scott Speedman. Sinopsi: Fa vuit anys, Cassandra va desaparèixer, i alguns indicis preocupants semblen indicar que encara és viva. La policia, els pares i la mateixa Cassandra malden per aclarir el misteri de la seva desaparició. Distribuïdores: ARP*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Bukowski. Direcció: James FRANCO. Guió: James Franco, Adam Rager. Amb Tim Blake Nelson. Sinopsi: Els anys joves de Charles Henry Bukowski (Tim Blake Nelson), de la infantesa fins a l’institut, amb les seves lluites amb el pare agressiu, l’acné que li desfigurà la cara, l’addicció a l’alcohol i els seus primers intents d’escriure. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *