D’A 2014: primeres notícies

Aquest any tinc previst augmentar la cobertura en aquest blog del D’A, Festival de Cinema d’Autor de Barcelona, que se celebrarà del 25 d’abril al 4 de maig. Per això, li dedico una nova categoria. Certament, ho tinc complicat per a seguir-lo, com per anar-hi, perquè m’enganxa en les dates que estic plenament dedicat al Festival de Canes. Això no treu que, com que enguany no vaig al certamen francès, miraré de fer alguna escapada al cap i casal, en aquelles dates.

Avui s’ha donat a conèixer-ne els cartells oficials, les dates i sales on es desenvoluparà, així com els primers títols i noms confirmats.

Dates: 25 abril – 4 maig. Espais: Aribau Club 1, Aribau Club 2, Filmoteca de Catalunya, CCCB Teatre. Tallers, taules rodones i activitats paral·leles: Sala Raval CCCB i seu de la SGAE a Catalunya. Web del festival: www.cinemadautor.cat | Facebook oficial: Festival.CinemadAutor.Barcelona| Twitter oficial: @D_AutorFilmFest.

FOTO Cartell oficial del D’A 2014


D’A 2014: primers títols i noms confirmats.

Inauguració:

Un castell a Itàlia (Un château en Italie | A Castle in Italy). Direcció: Valeria BRUNI-TEDESCHI. Durada: 1h44. Producció francesa. Amb Valeria Bruni-Tedeschi, Louis Garrel, Xavier BeauvoisFilippo Timi, André Wilms i Marie Rivière. Una dona reviscola íntimament en aquesta vida, en conèixer un home, mentre la seva família adinerada s’ha de vendre el castell que tenen a Itàlia.  Tercer llargmetratge com a realitzadora de l’actriu Valeria Bruni-Tedeschi (És més fàcil per a un camell…, Actrius), amb què va debutar a la Competició del Festival de Canes 2013: una nova història coral de ressons autobiogràfics.

Retrospectiva del D’A:

Denis Côté. Inclourà Que ta joie demeure (Que ta joie demeure | Joy of Man’s Desiring). Direcció: Denis CÔTÉ. Producció quebequesa, presentada al Fòrum de la Berlinale 2014.

Secció Direccions (noms destacats del cinema contemporani):

La gelosia (La jalousie). Direcció Philippe GARREL. Amb Louis Garrel, Anna Mouglalis, Rebecca Convenant. Sinopsi: un actor de teatre es debat entre la dona amb qui viu i la dona que estima. Aquesta té por que ell la deixi; però ella coneix un arquitecte i aleshores és ell qui tem que ella el deixi. Per entremig, la filla. Altres festivals: Venècia 2013 Competició. Distribuïdores: Capricci Films. Més informació: AlloCiné (fr).

O Homem das Multidões (O Homem das Multidões | The Man of the Crowd). Direcció: Marcelo GOMES, Cao GUIMARÃES. Produció brasilera. Amb Paulo André, Silvia Lourenço. Ell, maquina de metro; ella, controla el trànsit ferroviari: cadascú a la seva manera, tots dos viuen en un estat de pregona solitud. Altres festivals: Berlín 2014 Panorama | Rio 2013. Més informació: Imdb.

Stray Dogs (Jiaoyou). Direcció: TSAI Ming-liang. Amb Lee Kang-sheng, Lu Yi-ching, Lee Yi-cheng, Lee Yi-chieh, Chen Shiang-chyi. Altres festivals: Venècia 2013 Competició | Sevilla 2013 Secció Oficial.  Reconeixements: Venècia 2013 (Gran Premi Especial del Jurat) | Sevilla 2013 (Millor Direcció).

Secció Talents (autors emergents):

White Shadow. Direcció: Noaz DESHE. Altres Festivals: Setmana de la Crítica Venècia 2013. Reconeixements: Venècia 2013 (Lleó del futur Millor Opera Prima)

Luton. Direcció: Michalis KONSTANTATOS. Amb Nicholas Vlachakis, Eleftheria Komi, Christos Sapountzis. Més informació: Web oficial (ang).

Los posibles. Direcció: Santiago MITRE i Juan ONOFRI BARBATO. Amb Alejandro Alvarenga, Lucas Araujo, Alfonso Barón. Més informació: Cinenacional (esp).

Secció Autoria Catalana:

Stella Cadente. Direcció: Lluís MIÑARRO. Amb Àlex Brendemühl, Lola Dueñas, Lorenzo Balducci, Álex Batllori, Barbara Lennie, Francesc Garrido, Gonzalo Cunill, Francesc Orella. Altres festivals: Rotterdam 2014 Tigger Awards Competition. Més informació: CatalanFilms (cat).

Secció Un impuls col·lectiu (mirada espanyola a una nova generació de directors i guionistes, que en acabat el D’A se n’anirà a l’IVAC valencià i a Filmoteca Española):

Árboles. Direcció: Col·lectiu LOS HIJOS.

El futuro. Direcció: Luís LÓPEZ CARRASCO.

Ilusión. Direcció: Daniel CASTRO.

Edificio España. Direcció: Víctor MORENO.

Cenizas. Direcció: Carlos BALBUENA.

Las aventuras de Lily Ojos de Gato. Direcció: Yonay BOIX.

Los primeros días. Direcció: Juan RAYOS.

Paradiso. Direcció: Omar A. RAZZAK.

Slimane. Direcció: José Ángel ALAYÓN.

Sobre la marxa (Sobre la marxa | The Creator of the Jungle). Direcció: Jordi MORATÓ. Produïda per Isaki Lacuesta. Altres festivals: Rotterdam 2014 Bright Future.

Une histoire seule. Direcció: Xurxo CHIRRO i Aguinaldo FRUCTUOSO.

Uranes. Direcció: Chema GARCÍA IBARRA.

El triste olor de la carne. Direcció: Cristóbal ARTEAGA.

Vida Extra. Direcció: Ramiro LEDO.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *