Canes 2014: Rumors I (L-N)

Mike Leigh, amb la seva aproximació biogràfica al pintor britànic J.M.W. Turner, i Ken Loach, amb la del líder comunista irlandès Jimmy Gralton, són els dos noms més destacats d’aquest cinquè capítol de la primera onada de rumors sobre films que poden ser a Canes 2014. Un seguit de títols, en què hi trobem força protagonistes femenines, ja es tracti d’una mestra que detecta el do d’un menut per la poesia en un context poc propens a la lírica; ja sigui una noia que se sotmet al repte de superar les seves pors; ja sigui una joveneta que es deleix per l’alta societat que tot just acaba de conèixer; ja sigui un trio de protagonistes molt diferents amb vocació que representin la imatge moderna de la dona del segle XXI; ja sigui una nena de 12 anys disposada a trobar el gos que el pare li ha tret…

Hi trobem relats iniciàtics, història d’emigració i amor, thrillers de supervivència, lluites pel medi ambient, dramàtics ambients tancats…

FOTO © Sixteen Films Jimmy’s Hall, de Ken Loach


Canes 2014: Rumors I (L-N).

La institutriu (The Kindergarten Teacher | L’institutrice). Direcció: Nadav LAPID. Sinopsi: Una institutriu detecta en un nen un do prodigiós per la poesia. Decideix fer-se’n càrrec… Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdores: Haut et Court. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Mr. Turner. Direcció: Mike LEIGH. Guió: Mike Leigh. Producció: Film 4 i altres. Amb Timothy Spall, Julian Seager, Roger Ashton-Griffiths. Sinopsi: biopic sobre el pintor anglès J.M.W. Turner (Timothy Spall). Distribuïdores: Sony Pictures Classics*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Gaby Baby Doll. Direcció: Sophie LETOURNEUR. Guió: Sophie Letourneur i Anne-Louise Trividic. Amb Lolita Chammah, Benjamin Biolay, Félix Moati, Audrey Lamy. Sinopsi: Ran d’un repte que li ha plantejat el seu xicot, la Gaby ha de superar la seva por més gran i aconseguir de viure sola a una seva masia. Per a sortir-se’n, es fa tan com pot amb en Nicolas, ermità misàntrop que té cura d’un castell que hi ha a la vora. Distribuïdores: Shellac*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Etats de femmes. Direcció: Katia LEWKOWICZ. Amb Marina Foïs, Noémie Lvovsky, Laura Smet, Lola Dueñas. Sinopsi: La Lili, Miss “Països Francòfons”, es convertirà en una icona moderna: una dona que es fa admirar pel seu físic tot menjant patates xips davant del televisor. La Sam està enamorada d’en Damien i acaba mare de tres nenes. Altre cop prenyada, diu a en Damien que han de ser pares d’un nen, però té bessones… La Louise reprodueix un vell esquema familiar: enllitar-se per a reeixir. Amb èxit. Tres dones que tindran el repte de modernitzar la imatge de la dona. La dona del segle XXI. Distribuïdores: Wild Bunch*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Hipòcrates (Hippocrate). Direcció: Thomas LILTI. Guió: Thomas Lilti, Baya KasmiPierre Chosson, Julien Lilti. Amb Vincent Lacoste, Jacques Gamblin, Reda Kateb, Félix Moati, Marianne Denicourt. Sinopsi: En Benjamin serà un gran metge, n’està ben cert. Però a la primera estada com a intern a l’hospital on treballa son pare, el professor Barois, res no anirà com ell s’esperava. En Benjamin toparà amb els seus límits, les seves pors, les dels seus pacients, de les famílies, del metges, del personal. La pràctica li resulta molt més dura que la teoria, la responsabilitat és aclaparadora, son pare mai no hi és i el seu col·lega internista és un doctor estranger molt més experimentat que no pas ell. En Benjamin ja no està segur de res. És així com comença el seu camí cap a l’edat adulta. Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Jimmy’s Hall. Direcció: Ken LOACH. Guió: Paul Laverty. Producció: Les Films du Fleuve i Sixteen Films. Amb Barry Ward, Francis Magee, Simone Kirby, Mikel Murfi, Sorcha Fox. Sinopsi: Evocació del destí de Jimmy Gralton, líder comunista irlandès que emigrà als Estats Units el 1909, abans de tornar-ne i crear el 1921 una sala de balla. Ran de les reunions polítiques que hi havia en aquell local, els comunistes i l’Església catòlica van topar de manera violenta. Considerat indesitjable, en Jimmy Gralton va ser deportat a Amèrica el 1933 —un cas únic a la història del país—. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Hope. Direcció: Boris LOJKINE. Guió: Boris Lojkine. Amb Justin Wang, Endurance Newton. Sinopsi: Enmig del Sahara, camí d’Europa, en Léonard, camerunès, ajuda la Hope, nigeriana. En un món particularment hostil, on cadascú ha d’estar-se amb els seus, bregaran per avançar, junts, i d’estimar-se. Opera prima. Vendes internacionals: Pyramide. Més informació: Imdb (ang).

Alta societat (Le Beau Monde | High Society). Direcció: Julie LOPES CURVAL. Guió: Julie Lopes-Curval, Sophie Hiet. Amb Ana Girardot, Bastien Bouillon, Baptiste Lecaplain, Aurélia Petit, Sergi López. Sinopsi: L’Alice, de vint anys, viu a Bayeux. Apassionada dels brodats, n’inventa, en crea, hi investiga. No sap què fer amb aquest seu talent innat… fins que coneix l’Agnès, rica parisenca que l’ajuda a entrar en una escola prestigiosa. Sense dubtar-ho ni un moment, l’Alice ho deixa tot enrere i se’n va a viure sola a París. Ben aviat hi coneix l’Antoine, el fill d’Agnès i entre ells dos brolla una passió amorosa. L’Antoine troba en l’Alice una sinceritat i una ingenuïtat estranys en el medi burgès de què ell forma part i que detesta. L’Alice, gràcies a l’Antoine entra dins d’aquell món, que me la té captivada, “l’alta societat”…  ves que no s’hi perdi! Vendes internacionals: Pyramide. Distribuïdores: Pyramide*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Tristesse Club. Direcció: Vincent MARIETTE. Guió: Vincent Mariette. Amb Laurent Lafitte, Ludivine Sagnier, Vincent Macaigne, Noémie Lvovsky. Sinopsi: Si us agraden els jocs de pistes, els vells Porsche, les germanes que no en són, els pares que no estan pas morts de debò, els llacs i els seus secreta: benvinguts al club! Vendes internacionals: Bac Films*. Distribuïdores: Haut et CourtOpera prima. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

El jove fabulós (Il giovane favoloso). Direcció: Mario MARTONE. Guió: Mario Martone, basat en l’adaptació teatral de les Operette morali, de Giacomo Leopardi. Amb Isabella Ragonese, Elio Germano, Michele Riondino. Distribuïdores: 01 Dist*. Més informació: Imdb (ang) | MyMovies (it).

The Rover. Direcció: David MICHÔD. Guió: David Michôd, basat en una història de Joel Edgerton i David Michôd. Amb Guy Pearce, Robert Pattinson,  Scoot McNairy. Sinopsi: L’Eric (Guy Pearce) ho ha deixat tot rere seu, els amics i la vida social, per a anar-se’n a viure al desert australià. Però una banda l’atraca i li pren el cotxe. És així que l’Eric es veu obligat a formar equip amb en Reynolds (Robert Pattinson), un dels de la banda, que ha quedat ferit durant l’atac i els companys l’han abandonat. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: Film Nation. Distribuïdores: Metropolitan*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr)

Déu blanc (Fehér isten | White God). Direcció: Kornél MUNDRUCZÓ. Guió: Viktória Petrányi, Kata Wéber, Kornél Mundruczó. Amb Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth. Sinopsi: Film d’aventures sentimentals sobre una nena de dotze anys que se’n va de casa, a buscar el gos que el pare li ha près —per a allunyar-lo tant com ha pogut de la mossa—. Vendes internacionals: The Match Factory*. Més informació: Imdb (ang) | Film New Europe (ang) | Ioncinema (ang) | Notícia producció a Cineuropa (fr).

Zero. Direcció: Gyula NEMES. Guió: Tamas Beregi i Gyula Nemes. Amb Udo Kier, Martina Kratka, Tamás JoóKrisztián Kovács. Sinopsi: un home d’uns trents anys d’edat, que havia dirigit una fàbrica de mel artificial, decideix passar pàgina i dedicar-se a l’apicultura forestal. En el seu primer intent, un repetidor de telefonia mòbil li atrau i destrueix les abelles. És així com el protagonista i la seva xicota munten accions en defensa del medi ambient, cada cop més radicals i mediàtiques. Tanmateix, la lluita pot convertir-se, en certa mesura, en un component més del sistema establert… Més informació: Facebook oficial (hon) | Imdb (ang) | Gyula Nemes prépare Zero – Cineuropa (fr).

El bosc de gel (La foresta di ghiaccio). Direcció: Claudio NOCE. Guió: Elisa Amoruso, Francesca Manieri i Claudio Noce. Amb Emir Kusturica, Ksenia Rappoport, Adriano Giannini, Domenico Diele. Sinopsi: Amb una tempesta al fons, un jove tècnic arriba a la vall per a reparar una avaria a la central elèctrica de gran altitud i topa amb una desaparició estranya. És així com coneix dos germans que viuen i treballen a la zona. Quan el noi comprèn l’origen dels secrets amagats al cor de la vall, les tensions esclaten i comença un joc de miralls deformants en què ningú queda lliure de sospita, ni tan sols Lana, biòloga experta en óssos. Més informació: Imdb (ang) | MyMovies (it).


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *