Canes 2014: Rumors I (B-DE)

La introducció d’aquest segon apunt sobre els rumors “cannoises” també queda pendent.

Informació basada en la llista de rumors publicada a Cineuropa, el 13.02.2014.

Al decurs de les properes setmanes, n’aniré publicant la resta d’apunts que treballen i si cal amplien aquesta primera onada de rumors.

FOTO PROVISIONAL Cartell promocional de Saint Laurent, de Bertrand Bonello


Canes 2014: Rumors I (B-DE).

El preu de la glòria (Le rançon de la gloire). Direcció: Xavier BEAUVOIS. Producció: Les Films du Fleuve i altres. Guió: Etienne Comar. Amb Benoît Poelvoorde, Roschdy Zem, Peter Coyote, Nadine Labaki, Chiara Mastroianni. Sinopsi: A les acaballes dels anys setanta, a Vevey, una petita ciutat a la vora del llac Léman, l’Eddy Ricaart (Benoît Poelvoorde) surt de la presó. L’acull el seu amic Osman Bricha (Roschdy Zem), amb qui ha arribat a un acord: l’Osman l’allotja a canvi que es faci càrrec de la seva filla de set anys, mentre la dona passa unes proves a l’hospital. Però no hi ha un ral. Quan l’Eddy s’assabenta que ha mort l’actor i director Charles Chaplin, no se n’hi acut d’altra que de segrestar-ne el taüt i demanar un rescat a la família… Distribuïdores: Mars. Vendes internacionals: Mars*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr) | El títol original fa ús del terme francès “rançon”, que podem traduir com a “rescat” i que, en l’expressió “rançon de la gloire” significa “el preu de la glòria”.

Saint Laurent
. Direcció: Bertrand BONELLO. Guió: Bertrand Bonello, Thomas Bidegain. Amb  Gaspard Ulliel, Jérémie Renier, Léa Seydoux, Louis Garrel, Amira Casar, Helmut Berger, William Dafoe, Valeria Bruni-Tedeschi. Sinopsi: Film biogràfic centrat en el període 1965-1976 de la vida del famós estilista. Vendes internacionals: EuropaCorp. Distribuïdores: EuropaCorp. Més informació: Imdb (ang)| Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Mr. Kaplan. Direcció: Álvaro BRECHNER. Guió: Álvaro Brechner. Producció germano-hispano-uruguaiana. Amb Héctor Noguera (Jacobo), Néstor Guzzini (Contreras), Rolf Becker (l’Alemany). Sinopsi: El protagonista du una vida normal i corrent. Res no el fa diferent de la resta dels seus amics jueus que, ran de la Segona Guerra Mundial, van fugir d’Europa i refugiar-se a l’Amèrica del Sud. L’arribada de la dècada del setanta, però, li produeix un efecte estrany: no vol acceptar que s’està fent vell. Rondinaire, fart i tip del nou rabí, de la comunitat i de la seva família tan interessada en l’herència que n’esperen, s’embranca en un  projecte atípic i quixotesc: capturar el propietari d’un restaurant, de qui està convençut que és un nazi fugitiu. Vendes internacionals: Memento. Més informació: L’Atelier Canes 2011 | Imdb (ang) | Ioncinema (ang) | AlloCiné (fr) | Ja era a la llista de rumors de Canes 2013.

Els combatents (Les combattants). Direcció: Thomas CAILLEY. Producció: Nord-Ouest films. Guió: Thomas Cailley, Claude Le Pape. Amb Adèle Haenel, Kévin Azaïs. Sinopsi: L’Arnaud només té al cap seduir la Madeleine; però la Madeliene només pensa a preparar-se per a la fi del món. Vendes internacionals: Bac Films*. Distribuïdores: Haut et Court. Opera prima. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Retorn a Ítaca (Retour à Ithaque | Return to Ithaca). Direcció: Laurent CANTET. Guió: Leonardo Padura i Laurent Cantet. Amb: Jorge Perugorria, Pedro Julio Diaz Ferran, Isabel Santos, Fernando Hechavarria, Néstor Jiménez.  Sinopsi: En una terrassa des d’on es veu tot l’Havana, un capvespre, cinc amics s’han trobat per a celebrar el retorn d’Amadeo, després de passar-se 16 anys exilat a Madrid. Del crepuscle fins a l’endemà al matí, evoquen la seva joventut, la colla que eren quan els movia la fe en el demà… però també parlen de la desil·lusió del present. Vendes internacionals: Funny Balloons*. Distribuïdores: Haut et Court*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr) | La notícia és que podria estar enllestida a temps per anar a Canes; però fóra pas estranya que quedés per a Sant Sebastià, tant per la temàtica com perquè el 2012 ja hi presentà Foxfire (a desgrat de la Palma d’Or 2008 de La classe)

Somni d’hivern (Kis uykusu | Winter Sleep | Sommeil d’hiver). Direcció: Nuri Bilge CEYLAN. Guió: Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan. Amb Haluk Bilginer, Nejat ??ler, Melisa Sözen. Sinopsi: Aydin, actor retirat, mena un hotelet a l’ Anatòlia central amb Nihal, la seva dona jove de qui està sentimentalment força allunyat, i la seva germana Necla, ecara sota els efectes del seu divorci recent. A l’hivern, la neu recobreix l’estepa i el tedi revifa les rancúnies, cosa que empeny Aydin a anar-se’n. Distribuïdores: Memento*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

La meva amiga Victòria (Mon amie Victoria). Direcció: Jean-Paul CIVEYRAC. Guió: Jean-Paul Civeyrac, adaptació de Victoria and the Staveneys —publicat al recull The Grandmothers: Four Short Novels (2003)—, de Doris Lessing. Amb Catherine Mouchet, Pascal Greggory, Stanley Weber. Distribuïdores: Les Films du Losange*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).

Maps to the Stars. Direcció: David CRONENBERG. Guió: Bruce Wagner. Amb Robert Pattinson, Julianne Moore, John Cusack, Mia Wasikowska, Sarah Gadon. Notes sinòptiques: Les “Stars” del títol són les de Hollywood, perquè el film s’anuncia com una mirada complexa a Hollywood i el que reflecteix de la cultura occidental. Vídeos: Tràiler VO | Tràiler VOSF. Distribuïdores: Le Pacte*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Dos dies, una nit (Deux jours, une nuit | Two Days, One Night). Direcció: Jean Pierre DARDENNE i Luc DARDENNE. Producció: Les Films du Fleuve i altres. Guió: Jean-Pierre i Luc Dardenne. Amb Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet, Catherine Salée. Sinopsi: Dos dies i una nit durant les quals, Sandra, de trenta anys, amb l’ajuda del marit, anirà amunt i avall de la ciutat tot buscant col·legues que acceptin de renunciar a la seva prima perquè ella no hagi de perdre la feina. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: BiM*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

L’últim cop de martell (Le dernier coup de marteau | The Last Hammer Blow). Direcció: Alix DELAPORTE. Guió: Alix Delaporte, Alain Le Henry. Amb Grégory Gadebois, Clotilde Hesme, Candela Peña. Sinopsi: En Víctor té catorze anys i viu amb la mare en una platja del sud de França. Del pare, que no coneix, prefereix dir que no en té cap necessitat. Però quan s’assabenta que aquest pare, director d’orquestra, corre per la zona per fer unconcert, en Víctor decideix anar a trobar-lo per a establir un lligam. Vendes internacionals: Pyramide. Distribuïdores: Pyramide*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr).

Terra batuda (Terre battue). Direcció: Stéphane DEMOUSTIER. Producció: Les Films du Fleuve. Guió: Stéphane Demoustier, Gaëlle Macé. Amb Olivier Gourmet, Valeria Bruni Tedeschi, Xavier Beauvois. Sinopsi: En pocs mesos, en Jérôme, de quaranta-cinc anys d’edat, passa per totes les derrotes. Acomiadat, fracassa per poc en l’intent de crear la cadena de botigues que s’havia afigurat i, en la tempesta, perd la seva dona. Mentrestant, el seu fill Ugo, d’onze anys, confirma el seu talent com a jugador de tennis i destaca de valent als campionats regionals. Testimoni dels fracassos de son pare, del reguitzell d’humiliacions que pateix l’home, l’Ugo no està gens disposat a renunciar als seus somnis de campió. Opera prima. Distribuïdores: Diaphana*. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr).


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *