Canes 2014: Rumors I (A)

La introducció d’aquest apunt queda pendent. Informació basada en la llista de rumors publicada a Cineuropa, el 13.02.2014. Al decurs de les properes setmanes, n’aniré publicant la resta d’apunts que treballen i si cal amplien aques ta primera onada de rumors.

FOTO PROVISIONAL  © MK2 Int. Cartell internacional de llançament de Sils Maria, d’Olivier Assayas


Canes 2014: Rumors I (A).

The Cut. Direcció: Fatih AKIN. Guió: Fatih Akin, Mardik Martin. Producció: Bombero Internacional, Pandora Film i altres. Amb Tahar Rahim, George Georgiou, Akin Gazi. Sinopsi: Tercera part de la trilogia “Amor, mort i diable”, tracta del mal que hi ha en l’home. Vendes internacionals: The Match Factory*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | Actualització (15.04.2014): Fatih Akin ha retirat la pel·lícula d’una possible participació a Canes 2014, per motius personals no revelats, segons una nota de Pyramide de què s’ha fet ressó AlloCiné.

Que Al·là beneeixi França! (Qu’Allah bénisse la France). Direcció: Abd AL MALIK. Producció: Les Films du Kiosque (França). Guió: Abd Al Malik, adaptació de la novel·la epònima escrita per ell mateix. Amb Sabrina Ouazani, Marc Zinga, Mehdi Senoussi. Sinopsi: El recorregut d’un fill d’immigrants, negre, superdotat, educat per la seva mare catòlica amb els seus dos germans, en una barriada d’Estrasburg. Enmig de la delinqüència de les barriades, el rap i l’islam, descobrirà l’amor… Distribuïdores: Ad Vitam*. Vendes internacionals: Films Distribution*. Opera prima. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | AlloCiné (fr) | Web de l’autor.

Sense títol encara. Direcció: Lisandro ALONSO. Guió: Lisandro Alonso, Fabián Casas. Amb Viggo Mortensen, Ghita Nørby. Sinopsi: El viatge d’un pare i una filla, des de Dinamarca a un desert desconegut que hi ha en un regne més enllà dels confins de la civilització. Més informació: Imdb (ang).

Angelique (Angelique | Party Girl). Direcció: Marie AMACHOUKELI, Claire BURGER, Samuel THEIS. Producció: Elzevir Films*. Guió: Marie Amachoukeli, Claire Burger, Samuel Theis. Amb Angélique, Joseph Bour. Sinopsi: Als 58 anys d’edat, l’Angelique és cambrera de bar . La seva carrera l’ha fet a diferents cabarets de la regió de Lorena, a la frontera franco-alemanya. Al “Palais Madame, ella és ara la més granadeta de les “girls” i, inevitablement, els clients ocasionals que passen pel local prefereixen les més joves. Està arribant l’hora, doncs, que Angelique assumeixi que la seva carrera s’acaba. Però reconèixer-ho no és fàcil, gairebé impossible. La dona mai no s’havia preocupat pel futur. Però en Michel, un antic client, li demana de casar-s’hi i no cal dir que queda ben trasbalsada: vés per on, el somni d’una nena, fet realitat. Opera prima. Vendes internacionals: Pyramide. Més informació: Imdb (ang) | Unifrance (fr) | Marie Amachoukeli i Claire Burger van guanyar el César del Curtmetratge amb C’est gratuit pour les filles (2010)

L’habitació blava (La chambre bleue). Direcció: Mathieu AMALRIC. Guió: Mathieu Amalric i Stéphanie Cléau, adaptació de la novel·la epònima de Georges Simenon. Producció, vendes internacionals i dist. francesa: Alfama Films. Amb Mathieu Amalric, Léa Drucker, Stéphanie Cléau. Sinopsi: Un home i una dona s’estimen en secret en una habitació, es desitgen, es volen, es mosseguen fins i tot. Un cop han fet l’amor, s’intercanvien paraules anodines… si més no, és el que es pensa l’home. Més informació: Facebook oficial | Imdb (ang) | Unifrance (fr).

Inherent Vice (Inherent Vice | Vice Caché) Direcció: Paul Thomas ANDERSON. Guió: Paul Thomas Anderson, adaptació de la novel·la epònima de Thomas Pynchon. Amb: Jena Malone, Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Benício del Toro, Reese Whiterspoon, Owen Wilson. Sinopsi: Los Angeles, anys setanta. En Larry “Doc” Sportello, detectiu privat addicte a l’heroïna, investiga la desaparició d’una antiga xicota seva. Distribuïdora: WB (EUA). Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | Estrena prevista als EUA, 12.12.2014.

Un colom s’assegué en una branca a reflexionar sobre l’existència (En duva satt på en gren och funderade på tillvaron | A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence), de Roy ANDERSSON.  Amb Holger Andersson, Nisse Vestblom. Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | Shooting of the scene “The Regular” (A Pigeon on a Branch – Reflecting on Existence) | Web de l’autor | Facebook de l’autor | Rumor “cannoise” de 2012.

El regne de la bellesa (Le règne de la beauté) —també titulada Dues nits (Deux nuits | Two Nights). Direcció: Denys ARCAND. Guió: Denys Arcand, Valérie Beaugrand-Champagne. Amb Mélanie Thierry, Eric Bruneau, Marie-Josée Croze. Sinopsi: Un home jove, de viatge de negocis a Toronto, manté una relació íntima amb una noia durant dues nits. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).

Sils Maria (Sils Maria | Clouds of Sils Maria). Direcció: Olivier ASSAYAS. Guió: Olivier Assayas. Amb Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz, Lars Eidinger, Johnny Flynn, Brady Corbet. Sinopsi: Al cap de vint anys d’haver triomfat interpretant Sigrid —la noia atractiva que fascina i du al suïcidi Helena, una dona granada—, la Maria Enders, que ara és al cim de la seva carrera internacional, ha d’entomar novament aquesta peça teatral, però de l’altra banda de la barrera. És a dir, ha d’encarnar el paper d’Helena, la víctima i ho ha d’encaixar, encarant els seus propis dubtes i inseguretats, propis de la seva edat i que fins ara havia esquivat. Se’n va a assajar-lo a Sils Maria —una zona arraconada dels Alps—, amb la seva ajudant (Kristen Stewart). El paper de la jove Sigrid li han donat a una xicoteta de Hollywood (Chloë Grace Moretz), propensa als escàndols.  Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores: Les films du Losange*. Més informació: Imdb (ang) | Cineuropa (fr) | AlloCiné (fr) | Unifrance (fr).


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *