Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de febrer de 2014
0 comentaris

BAFTA: els britànics confirmen la síndrome “Gravity”

En podem dir la síndrome “Gravity”: consisteix en el fet que un film acaba guanyant un munt de premis, però no el de Millor Pel·lícula. Podria passar ben bé en la propera cerimònia dels Oscar (per a la qual, el film d’Alfonso Cuarón encapçala les nominacions conjuntament amb American Hustle; amb 1 de més de la immediata seguidora, 12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen) i acaba de passar als BAFTA, els premis anuals de l’acadèmia britànica de cinema.

Gravity s’ha convertit en la triomfadora dels BAFTA, amb un total de 6 premis (sobre les 11 nominacions que havia congriat i ja la feien favorita “a priori”): Fotografia, Música, So i Efectes Visuals, a més dels de Millor Pel·lícula Britànica i Millor Direcció. Però el BAFTA a la Millor Pel·lícula ha estat per a 12 anys d’esclavitud, que ha aconseguit també el Premi de Millor Actor per a Chiwetel Ejiofor. Només 2 BAFTA, per al considerat Millor Film; mentre que la seva altra gran rival, American Hustle, ha aconseguit 3 premis: Guió, Actriu en Paper Secundari —Jennifer Lawrence—, Maquillatge/Perruqueria.

La resta dels BAFTA: 2 premis El gran Gatsby, de Baz Luhrmann (Vestuari i Disseny de Producció) i 1 guardó: Philomena, de Stephen Frears (Guió Adaptat); Capità Phillips, de Paul Greengrass (Actor Secundari —Barkhad Abdi—); Rush, de Ron Howard (Muntatge); Blue Jasmine, de Woody Alle (Actriu —Cate Blanchett—); Kelly + Victor, de Kieran Evans (Millor Debut Britànic —Kieran Evans—); Frozen. El regne del gel, de Chris Buck i Jennifer Lee (MIllor Film d’Animació); The Act of Killing, de Joshua Oppenheimer (Documental) i La gran bellesa, de Paolo Sorrentino (Millor Film Parla No Anglesa).

Nominacions prèvies: Nominacions BAFTA: l’antiga metròpolis es mixtifica amb l’antiga colònia.

FOTO © WB Gravity, d’Alfonso Cuarón


De fet, la síndrome “Gravity” s’està escampant. Mig va passar en els Gaudí, en què Los últimos días, dels germans Pastor, si bé va endur-se el guardo de Millor Film en Llengua No Catalana, el gruix dels seus premis van ser essencialment tècnics; mentre que La plaga, de Neus Ballús, va congriar menys estatuetes, però eren les de Millor Film, Millor Direcció, Millor Guió i Millor Muntatge. Va passar també amb els Goya, en què Vivir es fácil con los ojos cerrados, de David Trueba, va endur-se els guardons de millors Pel·lícula, Direcció, Guió, Música, Actor —Javier Cámara— i Actriu Revelació —Natalia De Molina—; en total 6 Goya i els “importants”, però Las brujas de Zugarramurdi, d’Àlex de la Iglesia, en guanyà 8, tots tècnics (Direcció de Producció, Muntatge, Direcció Artística, Vestuari/Perruqueria, So i Efectes Especials, a més del de Terele Pávez com a Millor Actriu en Paper Secundari).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!