Berlín 2014 · Competició: “Infantesa”, de Richard Linklater

Fresc encara el record de la deambulació grega amb què Richard Linklater ha triomfat el 2013, a Abans de mitjanit, el gener ha preestrenat a Sundance i ara presenta a la competició del Festival de Berlín el seu nou film Infantesa (Boyhood). Es tracta d’una pel·lícula que el director nord-americà porta filmant des de 2002: cada any ha congriat els mateixos actors davant la càmera, amb la idea que l’espectador pugui observar-los com a personatges que van vivint la seva vida —i tot el que comporta— al llarg d’un dilatat període de temps.

Expliquen els programadors de la Berlinale que, en concret, Richard Linklater se centra en el personatge d’en Mason (Ellar Coltrane) des dels dies d’escola fins que entra a la universitat. En Mason se les ha tant amb una germana pesada com amb els seus pares divorciats. El pare (Ethan Hawke), un “friki” autèntic, i la mare (Patricia Arquette), que mira d’acabar els estudis mentre no para d’enamorar-se de l’home equivocat. Al bell mig d’aquest món emocional tan caòtic hi ha el propi Mason, amb els seus esmolats comentaris. Narrada a base de fragments llargs i sense presses, la pel·lícula descriu els petits i grans desitjos i delits vitals, així com les nececsitats i temors d’un adolescent, oferint una imatge panoràmica i amena de la infantesa i la joventut de l’America d’avui en dia.

FOTO © Boyhood Inc. Ellar Coltrane, a Infantesa, de R. Linklater


Infantesa (Boyhood)

Director: Richard Linklater. Guió: Richard Linklater. Producció: Boyhood Inc. (EUA), Detour Filmproduction (EUA). Durada: 2h44.

Repartiment: Ellar Coltrane (Mason), Patricia Arquette (Olivia, la mare d’en Mason), Ethan Hawke (el pare d’en Mason), Lorelei Linklater (Samantha).

Sinopsi: La vida d’en Mason, dels 5 al 18 anys.

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Cinetic Media. Distribuïdores: Universal. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: Sundance 2014 Premieres. Reconeixements: Berlín 2014 (Millor Direcció) | Altres premis i nominacions.

Altres informacions: Estrena a part de la nostra cartellera, 12.09.2014.  Altres apunts en aquest blog: Comentari | Altres veus.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Infantesa

(al/ang)


Director: Richard Linklater (Houston, Texas, EUA, 30.06.1960). Estudià Literatura i Teatre. Treballà en una plataforma petrolífera. Guionista i director cinematogràfic autodidacta. El 1985 va crear l’ Austin Film Society (AFS), per a projectar pel·lícules produïdes arreu del món que difícilment es veurien a Austin (Texas). Al decurs d’aquests gairebé tres dècades, l’AFS ha atorgat més d’ 1.200.000$ en beques a cineastes texans i el 1999 va rebre un premi honorífic del gremi de director dels EUA (Directors Guild of America, DGA) com a reconeixement de la seva tasca. El mateix 1985 va realitzar el curtmetratge documental Woodshock i el 1988 va debutar amb el llargmetratge  It’s impossible to learn to plow by reading books.  Cineasta força polièdric, ha aconseguit especial nomenada per les rohmerianes deambulacions de la perlla Julie Delpy – Ethan Hawke a Before sunrise (1995),  Before Sunset (2004) i Abans de mitjanit (2013) —trilogia succesivament presentada a la Berlinale, amb premi Millor Direcció per al primer dels tres films—. Extracte de la resta de la seva filmografia: Slacker (1991), Dazed and Confused (1993), The Newton Boys (1998), Tape (2001), School of rock (2003), A scanner darkly (2006), Fast food nation (2006), Bernie (2012).


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *