SENSACIONS

de Joan Pont i Montaner

27 de febrer de 2014
0 comentaris

Primer assaig de la temporada dels Minyons de Terrassa

L’assemblea de la Colla va triar nou equip per anar al davant aquest 2014, amb voluntat de ser un projecte compartit (junta i tècnica) de tres anys. L’assemblea va comptar amb una assistència molt important, més de 200 persones van triar els nous equips directius. El passat 14 de febrer es va fer el primer assaig, i de moment l’assistència és important. La gent té gana de castells i també ganes de Colla. Diumenge vaig passar pel local,  s’havia fet la calçotada i tocaven els Manflinaires, i l’ambient del pati era espectacular,  ple de gent i ganes de passar una bona estona.

Els objectius exposats a l’assembla són molt genèrics i corresponen al objectius que tenim tots els Minyons per la Colla (i la majoria de castellers per les seves colles). Aconseguir més castellers al pati d’assaig per la Colla, més massa social, millorar les finances de la Colla amb més ingressos tant per actuacions com per subvencions, convenis o patrocinadors, treballar les relacions i la difusió internacional dels castells buscant més intercanvis i actuacions, fer de Minyons una entitat cultural de referència a la ciutat i a Catalunya.


Pel que fa a castells millorar rendiment tècnic dels castellers (tronc, canalla,  pinya, soca,  folre, manilles…), grans castells i ampliar la gamma de castells, treballar en clau de present i futur els castells i els castellers,  fomentar la cohesió…

Ara cal deixar passar dies, que el nou equip es situï, es trobi, que mica a mica avancin, i anem veient els detalls nous, detalls  que ens han de portar a recuperar l’esperit d’autosuperació que ens havia caracteritzat als  Minyons de sempre i que fa temps que potser ha agafat un descans massa llarg . I tampoc cal una cursa desenfrenada per fer grans castells a cada actuació ni tampoc cal anar al concurs a demostrar res.

Una aposta personal. us proposo treballar el nou de vuit com a castell de gamma extra per la primera part de la temporada. Per Fesa Major o les Santes. Es un castell que demana molts castellers de tronc. És un castell que demana molta gent per la pinya. I és un castell que demana un gran coixí molta gent per donar pit. Crec que és un castell que ho té tot per afrontar un nou repte,  és  un castell que encara no hem fet. I els entesos ja decidiran si amb una o tres enxanetes.


Les entrevistes a La Torre (Cesc, president) i a Presència (Guillem, cap de colla) mostren l’optimisme i les ganes d’avançar que hi ha.. Si ens hi posem tots podrem fer-ho. I tornarem a tocar el cel amb a mà.

Terrassa, 26 de febrer de 2014

P.D. S’admeten (i esperen) comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!