Berlín 2014 · Competició: “Entre dos mons”, de Feo Aladag

Un soldat alemany a l’Afganistan. Mira d’entendre’s amb la gent de l’indret i amb la milícia amiga; just per a adonar-se de la immensa diferència entre els dos mons. Aquest és el tema i el títol del nou film amb què l’actriu, productora, guionista i directora austríaca Feo Aladag torna al Festival de Berlín: Entre dos mons.

Casada durant deu anys amb un cineasta turc, Feo Aladag va dedicar la seva treballada opera prima , When We Leave (Die Fremde), a les dificultats que una família —turca— posava a la seva filla decidida a menar una vida independent a Alemanya. L’èxit d’aquell film —estrenat el 2010— no l’ha fet córrer a enllestir el seu segon treball, que avui dimarts presenta a la competició de la Berlinale, tornant a parlar de la topada entre el món Occidental i Àrab.

Per la cineasta, aquest film també significa una aposta per fer reaparèixer a la gran pantalla la figura del soldat alemany en acció, des d’una nova perspectiva i superant el trauma causat pel Tercer Reich amb la seva utilització dels soldats alemanys.

FOTO (Wolfgang Ennenbach) © Independent Artists Filmproduktion Ronald Zehrfeld, a Entre dos mons, de Feo Aladag


Entres dos mons (Zwischen Welten | Inbetween Worlds)

Director: Feo Aladag. Guió: Feo Aladag, Judith Kaufmann, Matthias Kock. Producció: Independent Artists Filmproduktion (Alemanya). Coproducció: Geißendörfer Film & Fernsehproduktion (Alemanya), ZDF/ARTE (Alemanya). Durada: 1h42.

Repartiment: Ronald Zehrfeld (Jesper), Mohsin Ahmady (Tariq), Saida Barmaki (Nala, germana de Tariq), Abdul Salam Yosofzai (Haroon), Burghart Klaußner (coronel Haar), Felix Kramer (Oli), Pit Bukowski (Petze), Tobias Schönenberg (Teckl), Roman-Timothy Rien (Sepp), Abdul Sabor Rasooly (Zia Khan), Sher Aqa (Malik Habib), Ali Reza (Fela ).

Sinopsi: En Jesper (Ronald Zehrfeld), soldat alemany, s’inscriu per a participar en una missió a l’Afganistan, malgrat que hi va perdre el germà, en aquell país devastat per la guerra. En Jesper i el seu escamot reben l’encàrrec de protegir un poblet situat en una zona avançada de creixent influència talibana. Amb l’ajut d’en Tariq (Mohsin Ahmady), intèrpret tan jove com inexpert, en Jesper malda per guanyar-se la confiança de la comunitat local i de la milícia afgana aliada. Més que mai, s’adona de les diferències immenses entre els dos mons. Quan la vida d’en Tariq i de la seva germana, Nala (Saida Barmaki), queden amenaçades pels talibans, en Jesper entra en conflicte, debatent-se entre les seves obligacions militars i la seva pròpia consciència.

Altres Vídeos: Fragment 2 (VO) | Fragment 3 (VO) | Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: pendent. Més informació: Facebook oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Entres dos mons

(al/ang)


Directora: Feo Aladag (Viena, Àustria, 13.01.1972). Nascuda Feodora Schenk, es canvià el cognom ran del matrimoni amb el cineasta turc Züli Aladag. Entre 1990 i 1995 va estudiar interpretació a Viena i Londres i va fer estudis de Comunicació i Psicologia a Viena. El 2000 es va doctorar. En aquesta etapa d’estudiant universitària, treballà de crítica cinematogràfica i columnista a diaris austríacs. Des de mitjan anys noranta ha actuat al teatre i també davant la càmera (en produccions alemanys i britàniques, així com en telefilms i en diversos episodis de la sèrie criminal Tatort, de l’ARD, de la qual n’ha escrit els guions. Mentrestant, ha fet dos cursos a l’acadèmia alemanya de cinema i televisió i ha assistit a diverses classes magistrals i seminaris sobre direcció cinematogràfica, interpretació i guionatge, a l’acadèmia del cinema europeu. El 2005, va crear la productora berlinesa Independent Artists i començà a treballar la seva opera prima, When We Leave (Die Fremde | When We Leave), que presentà a la secció Panorama de Berlín 2010, on guanyà el Premi Europa Cinemas, iniciant una exitosa trajectòria que culminaria en ser proposada per l’acadèmia alemanya per a representar-los als Oscar. When We Leave, produïda, escrita i dirigida per Feo Adalag, se centra en una noia d’ascendència turca que brega de valent per poder menar una vida independent a Alemanya, contra la resistència de la seva família. Entre dos mons, segon film de la cineasta, que també ha produït, escrit i dirigit, entra en competició a la Berlinale i torna a tocar el tema de la topada entre el món Occidental i el món àrab.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *