Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de febrer de 2014
0 comentaris

Berlín 2014 · Competició: “Història de la por”, de Benjamin Naishtat

L’argentí Benjamin Naishtat presenta avui diuemnge les seves credencials en la cursa per l’Ós d’Or del Festival de Berlín 2014, amb l'”opera prima” Història de la por. Es tracta d’un film sobre com la por va apoderant-se cada cop més d’una classe social castigada per la crisi argentina (la del “corralito”): el primer pla de la pel·lícula ja ens en transmet la paranoia —asseguren els programadors del certamen—. I el cineasta hi afegeix: aquest és un film sobre persones espantades. En el context caòtic de l’estiu i els suburbis, l’ordre social és precari i a punt de sortir de mare. Tots els personatges semblen tenir alguna o altra raó per a deixar-se endur pels instints. L’objectiu és que l’espectador acompanyi aquests personatges en les seves derives incertes, que vagi amb ells cap a la foscor i amb ells projecti el que hi ha a l’origen de la por.

FOTO © Rei Cine Història de la por, de Benjamin Naishtat


Història de la por (Historia del miedo | History of Fear)

Director: Benjamin Naishtat. Guió: Benjamin Naishtat. Producció: Rei Cine (Argentina). Coproducció: Mutante Cine (Uruguai), ECCE Films (França), Vitakuben (Alemanya), amb el suport de lInstitut Cinematogràfic de Doha (Qatar). Durada: 1h20.

Repartiment: Jonathan Da Rosa (Pola), Tatiana Giménez (Tati), Mirella Pascual (Teresa), Claudia Cantero (Edith), Francisco Lumerman (Camilo), César Bordón (Carlos), Mara Bestelli (Mariana), Julián Zucker (Julián), Edgardo Castro (Marcelo), Valeria Lois (Beatriz), Elsa Bois (Amalia).

Sinopsi: Un estiu calorós en una ciutat castigada pels talls de corrent elèctric. Un barriada amb un parc molt gran. Un terreny a tocar completament abandonat. Una fumarada incontrolable desferma la incertesa i el caos…

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Visit Films. Distribuïdores: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Cinenacional (esp) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Història de la por

(al/ang)


Director: Benjamin Naishtat (Buenos Aires, Argentina, 1986). Viu i treballa a Buenos Aires. Estudià a la Universidad del Cine i després a Le Fresnoy parisenca. Realitzador de curtmetratges, el 2010 va presentar El juego a la Cinéfondation del Festival de Canes. Autor també d’obres més experimentals, el 2011 va tenir el video Història del mal seleccionat al Festival de Rotterdam i exhibit a diverses exposicions. Debuta en el camp del llargmetratge amb Història de la por, quan ja està preparant el seu nou projecte, Movimiento elemental.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!