Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de febrer de 2014
1 comentari

Berlín 2014 · Competició: “Les germanes estimades”, de Dominik Graf

El triangle amorós entre el poeta Friedrich Schiller i les germanes Caroline i Charlotte von Lengefeld és al centre de l’atemporal estudi sobre l’amor que proposa Les germanes estimades, de Dominik Graf, en competició avui dissabte a la Berlinale 2014. Al cap de vuit anys d’ençà el seu darrer film, Der rote Kakadu (un altre triangle amorós), el muniquès Dominik Graf, que treballa habitualment en el camp dels telefilms, torna a la gran pantalla per a parlar de paraules, paraules d’amor, paraules deleroses de joia, promesa d’una vida menys convencional; per a filmar la correspondència dels personatges, mirar com s’escriuen, a vegades deixant que llegeixin les cartes en veu alta; per a parlar dels seus sentiments, el seu triangle amorós, de com miren, conspiren, per a poder veure’s (..) Uns personatges que el cineasta defineix com a gent intel·ligent de debò, cadascun amb la seva complexitat. En una pel·lícula d’època que Graf confessa haver enfocat amb una perspectiva moderna, talment com si estigués escrivint un llibre, com si la seva acció anés quedant escrita en un paper.

FOTO © Senator Films
Les germanes estimades, de Dominik Graf

Les germanes estimades (Die geliebten Schwestern | Beloved Sisters)

Director: Dominik Graf. Guió: Dominik Graf. Producció: Bavaria Filmverleih und Produktions GmbH (Alemanya). Coproducció: Wega Film (Àustria), WS Filmproduktion (Àustria), Kiddinx Filmproduktion (Alemanya), Senator Filmproduktion (Alemanya), WDR (Alemanya), BR (Alemanya), Degeto (Alemanya), ARTE (França), ORF (Àustria). Durada: 2h50 (comercialment se n’estrenarà una versió de 2h20).

Repartiment: Hannah Herzsprung (Caroline von Beulwitz), Florian Stetter (Friedrich Schiller), Henriette Confurius (Charlotte von Lengefeld), Claudia Messner (Louise von Lengefeld), Ronald Zehrfeld (Wilhelm von Wolzogen), Maja Maranow (Charlotte von Stein), Michael Wittenborn (Knebel), Andreas Pietschmann (Friedrich von Beulwitz), Anne Schäfer (Charlotte von Kalb), Peter Schneider (Körner).

Sinopsi: Estiu de 1788, a Rudolstadt. Charlotte i Caroline, germanes pertanyents a l’aristocràcia, s’enamoren totes dues del poeta rebel Friedrich Schiller. Desafiant les convencions de l’època, aquestes germanes decideixen compartir l’amor amb Schiller. El que comença com una broma, gairebé com un joc entre tots tres, aviat pren un altre caire…

Altres vídeos: Roda de premsa al Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Global Screen GmbH. Distribuïdores: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Les germanes estimades

(al/ang)


Director: Dominik Graf (Múnic, Baviera, Alemanya, 06.09.1952). Estudià direcció cinematogràfica a la Universitat de Cinema i TV, entre 1974 i 1979. El seu film de graduació, Der Kostbare Gast (1979) li valgué algun reconeixement local.  Tot i que la seva carrera s’ha desenvolupat principalment al terreny dels telefilms, porta ja realitzades unes quantes pel·lícules per al cinema, entre les quals se’n remarquen: Der Felsen (2002), Die Sieger (1994),  Der Skorpion (1997).  No és pas la primera ocasió que visita la Berlinale.


  1. Xavi Serra, enviat especial del diari Ara a la Berlinale:

    (..) Les quasi tres hores acaben pesant en un film massa convencional i rígid per a una història de transgressió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!