Berlín 2014 · Competició: “’71”, de Yann Demange

Cineasta de prou exitosa trajectòria televisiva, el francès arrelat a Londres, Yann Demange, presenta avui al Festival de Berlín la seva opera prima ’71. Un film ambientat al tumultuós Belfast de 1971, on un jove recluta britànic (Jack O’Connell) es perd i queda sol en “territori enemic”, bregant per sobreviure i poder tornar a lloc segur.

Segons els programadors del certamen, Demange exposa la futilitat de la guerra, en què tots els actes de violència només generen més violència. La pel·lícula esdevé un nocturn existencialista sobre identitats ocultes, una paranoia galopant i els que es veuen obligats a prendre partit. A mesura que el metratge avança, supera els detalls locals i concrets per anar forjant una paràbola antibèl·lica més universal.

FOTO Jack O’Connell, a ’71, de Yann Demange


’71 (’71)

Director: Yann Demange. Guió: Gregory Burke. Producció: Crab Apple Films (Escòcia), Warp Films (Anglaterra). Durada: 1h40.

Repartiment: Jack O’Connell (Gary Hook), Paul Anderson (MRF NCO Leslie Lewis), Richard Dormer (Eamon), Sean Harris (MRF Officer Sandy), Barry Keoghan (Sean Bannon), Martin McCann (Paul Haggerty), Charlie Murphy (Brigid), Sam Reid (tinent Armitage), Killian Scott (Quinn), David Wilmot (Boyle).

Sinopsi: Un jove soldat britànic queda abandonat per la seva unitat després d’uns terribles aldarulls a Belfast, el 1971. Incapaç de considerar l’enemic com un amic, aquest inexpert recluta ha de passar la nit sol, sobreviure-hi i trobar la manera d’arribar a lloc segur, en un territori desconcertant, estrany i mortal.

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Protagonist Pictures. Distribuïdores: pendent. Més informació: Web oficial | Film 4 | British Council Film | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: Berlín 2014 (Menció Especial Jurat Ecumènic) | Altres premis i nominacions.

Altres informacions: estrena al mercat espanyol, 23.01.2015.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

’71

(al/ang)


Director: Yann Demange (París, França, 1977), s’ha fet a Londres. La seva carrera començà enregistrant concerts i treballant en material de promoció de músics internacionals. Va devutar amb Joe i tot seguit va realitzar un seguit de curtmetratges: Incomplete (2006), Alan and Samir (2007) i Headspace (2008). Havent-se format a la National Film and Television School, el 2006 també va començar a treballar per a la televisió (Channel 4), mitjà on dirigit diversos episodis de sèries i minisèries, entre les quals la famosa Top Boy (2011) i la ben acceptada sèrie criminal de la BBC, Criminal Justice (2009), havent congriat nominacions als BAFTA televisius. ’71 és la seva opera prima.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *