Berlín 2014 · Competició: “Jack”, d’Edward Berger

Resident a Berlín i format cinematogràficament a Nova York, Edward Berger presenta a la competició del Festival de Berlín, Jack, un conte sobre el coratge i la responsabilitat, tot seguint el recorregut de dues canalles a la recerca de la seva mare pels carrers i places de la ciutat. Un relat que ens el descriuen com sensible i alhora lacònic, poètic i molt comprensiu amb el dolor i la solitud d’aquests nens. Alhora, la pel·lícula ofereix una certa panoràmica de Berlín: els seus bulevards i els seus supermercats, discoteques, bars i parcs, però també als afores tristos, allunyats del centre.

FOTO © Jens Harant Jack, d’Edward Berger


Jack (Jack)

Director: Edward Berger. Guió: Edward Berger i Nele Mueller-Stöfen. Producció: Port-Au-Prince Film & Kulturproduktion (Alemanya). Coproducció: Cine Plus Filmproduktion (Alemanya), Mixtvision Film (Alemanya), Neue Bioskop Film Produktion (Alemanya), Zero West Filmproduktion (Alemanya). Durada: 1h43.

Repartiment: Ivo Pietzcker (Jack), Georg Arms (Manuel), Luise Heyer (Sanna), Vincent Redetzki (Jonas), Jacob Matschenz (Philipp), Nele Mueller-Stöfen (Becki).

Sinopsi: Tot i que només té deu anys, en Jack s’ha de fer càrrec d’ell mateix i de son germà, en Manuel i això l’omple d’orgull. La seva mare, soltera, treballa de dia i sovint surt de nit. Del pare no se’n sap res. Un dia, en Manuel es crema amb aigua bullent quan s’està banyant  i la culpa recau sobre en Jack; de manera que els serveis socials l’agafen i el porten a una una llar, on s’enyora a més no poder. Aviat esdevé problemàtic i no tarda a fer cap a casa seva. En arribar-hi, es trobar novament que la mare tampoc no hi és. Amb en Manuel van per la ciutat, buscant-la. Dormen en parcs i en un aparcament subterrani, fugen de la policia i topen amb adults, alguns dels quals els ajuden, mentre que d’altres en són ben indiferents..

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Beta Cinema. Distribuïdores: pendent. Més informació: Facebook oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Jack

(al/ang)


Director: Edward Berger (Wolfsburg, Alemanya, 1970). Graduat en direcció cinematogràfica a la Universitat de Nova York, el 1984. Agafà rodatge al món del cinema treballant a la productora Good Machine, amb cineastes com Ang Lee o Todd Haynes. Participà en la creació de la productora Hound Dog Films Inc. i treballà com a guionista i director independent. El 1998 debutà en el camp dels llargmetratges amb Gomez. Kopf oder Zahl, i, després d’un nou intent cinematogràfic, amb Frau2 sucht HappyEnd (2001), ha escrit i dirigit un gran nombre d’episodis de sèries televisives, fins que ha tornat al cinema amb Jack.


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *